Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

"Μιλήστε για την Ελλάδα"

Στις εποχές της κρίσης και μέσα στην ατμόσφαιρα μελαγχολίας που καμιά φορά τις συνοδεύει, πολλοί υιοθετούν μια στάση αναδίπλωσης.

Αποσύρονται.          Επιλέγουν τη σιωπή.

Πρόκειται στο βάθος για μια άρνηση συμμετοχής. Για μια ανομολόγητη προσδοκία έξωθεν λύσεων.

Στο σταυροδρόμι των δυσκολιών, η παραίτηση είναι μια φυγή. Ή μάλλον μια ψευδαίσθηση φυγής. Η πραγματικότητα παραμένει δίπλα. Είναι εκεί.

Μαζί της η αδράνεια και η στασιμότητα. Οι συνθήκες που γέννησαν την κρίση.

Η εμπειρία των τελευταίων ετών, τα βιώματα, φέρνουν μαζί τους μια νέα συνειδητοποίηση. Γεννούν νέους προβληματισμούς. Παλιά ερωτήματα τίθενται με νέο τρόπο. Μας καλούν όλους σε ένα νέο αυτοπροσδιορισμό. Μας καλούν να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, για τις σχέσεις μας, για την Ελλάδα. Να εκφρασθούμε με ελευθερία.

Με αυτό ως αφετηρία, γεννήθηκε η πρωτοβουλία «Μιλήστε για την Ελλάδα» από το lefteriskousoulis.gr

Πρόκειται για μια πρόσκληση σε όποιον έχει κάτι να πει για την Ελλάδα που ζούμε, να το αποτυπώσει γραπτά και να το στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: milistegiatinellada@gmail.com

Τριακόσια από τα κείμενα, μέχρι 500 λέξεων, που θα επιλεγούν και θα διατυπώνουν συγκροτημένα μια γνώμη και μια άποψη για την Ελλάδα του σήμερα, θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις».

Έτσι, πιστεύουμε ότι μέσα από το βιβλίο, μπορούν να αποτυπωθούν και να υπάρξουν στο χρόνο, ιδέες, προβληματισμοί και σκέψεις για την Ελλάδα του σήμερα.