Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

στο βωμό του επόμενου ναυτικού ατυχήματος

Ακολουθεί μία ανάρτηση μας από το 2011, σήμερα είναι πιο επίκαιρη από τότε...

Πολιτικοί που κλέψανε, φοροφυγάδες που έχτισαν πολυκατοικίες και βίλες, αυτοί που έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν συντάξεις-μαϊμού, οι επιδοτήσεις που έγιναν ακριβά τζιπ και λιμουζίνες, κτήματα που άλλαξαν χέρια με δύο ψευδομάρτυρες, επώνυμοι που έχουν κότερα σε οφ σορ, η δικαιοσύνη που είχε θολούρα, συνεταιρισμοί που βούλιαξαν ενώ κάποιοι θησαύριζαν, εκατομμύρια στις Ελβετίες…

Έχει περάσει όμως από το μυαλό αυτών, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμετείχαν σε κανένα από αυτά τα κόλπα; Ότι η καντάτια της χώρας είναι αποτέλεσμα από αυτό το τρελό πάρτυ που το κράτος συμμετείχε είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο σε αυτό αλλά δεν κατάφερε να το διαγνώσει ούτε μετά από επώνυμες καταγγελίες;

Και τώρα, έρχεται το επί χρόνια, απών κράτος και λέει: μισοί οι μισθοί στο δημόσιο, φουλ ΦΠΑ για όλους και 50% φόρος στους ιδιώτες.

Σαν σε στρατό, όπως με τις τυφλές Γερμανικές εκτελέσεις στον ΒΠΠ. Όλοι το ίδιο. Αντί να βρούμε τα σάπια μέρη του συστήματος, κόβουμε σε όλους τα πόδια. Όλοι το ίδιο ένοχοι αλλά κι όλοι το ίδιο αθώοι, βέβαια.

Χιλιάδες Λάκωνες επένδυσαν σε τουριστικές μονάδες, εστίαση, διασκέδαση, καλλιέργιες, αλιεία κ.α. κτίσαν με πέτρα τα βουνά μας, τους κάβους, αναστηλώσαν οικισμούς και χωριά, ξαναστεριώσαν εκκλησιές και φάρους, αναστήσαν τόπους ριμαγμένος και δώσαν ζωή, μέλλον και αξία στα πατρογωνικά μας με εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Κι αντίπερα η απειλή, δεξαμενοπλοία, φορτηγά και κάθε λογής εμπορικά ναυλωχούν στα ίδια νερά με τις επενδύσεις μας. Πόσο μακριά βρίσκεται το επόμενο ναυτικό ατύχημα από τον τόπο μας; Υφαλοκαθαρισμοί τοξικών χρωμάτων στα σμαραγδένια νερά της Ελαφονήσου, εργασίες και επισκευές πλοίων που κανονικά συμβαίνουν στις επισκευαστηκές ζώνες εδώ γίνονται στα νερά πάνω από την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία κι ένα από τα επτά βυθισμένα θαύματα του κόσμου το Παυλοπέτρι...

Το κράτος και οι Νόμοι που είναι; Τόσες επενδύσεις (χρηματοδοτημένες από το ίδιο τπο κράτος) στο βωμό του επόμενου ναυτικού ατυχήματος. Ίσως τελικά οι βάρβαροι να είναι μία κάποια λύσις.

Δεν μπορώ να δεχθώ, ότι κάποιοι είναι μονίμως "γραφικοί" και κάποιοι άλλοι είναι μονίμως "οι Αρχές", αφήστε που πιστεύω ότι επειδή οι αγαπητικοί της εξουσίας και οι εραστές του χρήματος στην σημερινή Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα αθώοι, αναγκαστικά όλοι οι άλλοι είμαστε ένοχοι για ότι συμβαίνει (μήπως και μαζευτούν και τα λεφτά για το κράτος).