Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

12ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση σε τ. Νομάρχη

Στις φυλακές Αλικαρνασσού οδηγήθηκε πρώην νομάρχης Λασιθίου, ο οποίος κατείχε και διοικητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο πρώην νομάρχης κατηγορείται ότι ως προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης υπεξαίρεσε το ποσό των 196.000 ευρώ που αφορούσε την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων. Στη συνέχεια υπεξαίρεσε ακόμη ένα ποσό για να καλύψει την πρώτη πράξη.

Αφορά στην περίοδο που εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για τοπικό φράγμα. Οι τρεις επιταγές κόπηκαν στις 12 Ιουνίου 2007, στις 19 Ιουνίου 2007 και στις 2 Ιουλίου 2009, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα στο ποσό αυτό είχαν φθάσει οι καθυστερημένες εισφορές μαζί με τις προσαυξήσεις. Τέλος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου βεβαίωσε ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.