Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πορτοκάλι: Ένα υπέροχο όπλο ομορφιάς

Το πορτοκάλι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο υλικό για την παρασκευή απλών μασκών ομορφιάς, οι οποίες θα μεταμορφώσουν το πρόσωπο σας ενυδατώνοντας το και τρέφοντας το... με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α, στοιχεία που αποτελούν θησαυρό για την αρωματοποιία, τη ζαχαροπλαστική και την κοσμετολογία. Δείτε τις συνταγές για δύο μάσκες που θα σας προσφέρουν ένα λαμπερό, απαλό και υπέροχο πρόσωπο.

Αντιγηραντική μάσκα με πορτοκάλι.
Θα χρειαστείτε: 1 πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε το πορτοκάλι.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε το πολτοποιημένο πορτοκάλι στο πρόσωπο σας για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε το με άφθονο χλιαρό νερό. Θα δείτε πως το πρόσωπο σας θα είναι λαμπερό, απαλό και γυαλιστερό, ενώ παράλληλα θα έχετε καταφέρει να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ενυδατική μάσκα με πορτοκάλι (για όλους τους τύπους δέρματος).
Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 πολτοποιημένο μήλο, 1/2 κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο

Τρόπος παρασκευής: Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο.

Τρόπος εφαρμογής: Καταρχήν προσέξτε να μην καίει. Στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλυθείτε χρησιμοποιώντας μια βρεγμένη πετσέτα με χλιαρό νερό

Πηγή: beautetinkyriaki.gr