Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

ΔΗΜΑΡ, Αιολικά, Φωτοβολταϊκά, Βιοαέριο, Τράπεζες & Μεγάλα συμφέροντα;

Παραιτήθηκαν ένα μέλος της ΚΠΕ και μία ολόκληρη οργάνωση, καταγγέλλοντας ουσιαστικά φαινόμενα διαπλοκής από την ηγεσία του κόμματος. Σύσσωμη η οργάνωση του Γυθείου (Ανατολικής Μάνης) ζήτησε την διαγραφή της, ενώ βαριές καταγγελίες έκανε ο Δημήτρης Πετροπουλάκης, μέλος της ΚΠΕ και ένα από τα 40 ιδρυτικά στελέχη του κόμματος.

 Η ανακοίνωση της οργάνωσης της Ανατολικής Μάνης έχει ως εξής: “Στο Γύθειο σήμερα, 23 του μηνός Απριλίου του 2012, συνεδρίασε η Γραμματεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Μάνης της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε τα παρακάτω: Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουμε από την ΔΗΜΑΡ, διότι δεν ετηρήθησαν οι Δημοκρατικές Διαδικασίες που αναφέρονται στο καταστατικό.

Το Κόμμα αγνόησε την πρόταση της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Μάνης για υποψήφιους Βουλευτές και χωρίς απόφαση από την ΚΠΕ ή της Ε.Ε, τοποθέτησε υποψηφίους της αρεσκείας ορισμένων. Για όλα τα παραπάνω παραιτούμαστε και ζητάμε την διαγραφή μας”. Για την Γραμματεία της Οργάνωσης Αν. Μάνης Ο Γραμματέας Λουμάκος Παναγιώτης Όμως οι καταγγελίες του Δ. Πετροπούλάκη είναι πολύ πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες.

Στην ανακοίνωσή του γράφει: “Πριν από τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να φτιάξουμε μια νέα αριστερή πολιτική έκφραση μακριά από αγκυλώσεις και να δώσουμε την δυνατότητα συμμετοχής ευρύτερων πλατιών μαζών με μια νέα αντίληψη τόσο στην πολίτικη όσο και στην κοινωνία. Μέχρι και μετά το 1ο συνέδριο ο αγώνας αυτός είχε αρχίσει να κερδίζει στην κοινωνία και αυτό σήμανε νέες συμμετοχές κόσμου και με προοπτική να γίνει πραγματικότητα αυτή η Αριστερά. Βλέποντας όμως αυτά δυνάμεις με συμφέροντα τόσο ατομικά όσο και οικονομικά με το πολίτικο σύστημα να καταρρεύσει άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις μας για να οικειοποιηθούν αυτό το χώρο με αποκορύφωμα την τελευταία προσχώρηση των λεγόμενων εκσυγχρονιστών. Μάλιστα χωρίς να τηρηθούν οι μέχρι τότε διαδικασίες να υπάρξει απόφαση της Κ.Π.Ε. Δυστυχώς αποδειχθήκαμε ανέτοιμη να διαχειριστούμε την κατάσταση και φτάσαμε να θυμίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΟΥ 78 ανοίγοντας τις πόρτες σε όλους και χάνοντας την διαχείριση. Αντίστοιχα αυτό έγινε σε όλη την επικράτεια.

 Η Λακωνία είναι κεντρικός στόχος των επιθετικών διαθέσεων ενεργειακών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίες συναντήσεις Τραπεζιτών ,εκπρόσωπων μεγάλων εταιρειών και παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου μας ,καθώς και οι νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής (τέλος Φεβρουαρίου για την NATURA) ώστε στην Μάνη να ενοποιηθούν σχέδια για Αιολικά πάρκα, Φωτοβολταϊκά πάρκα, Βιοαέριο και καύση αυτου.Αντιταχθηκα σε όλα τα παραπάνω που θα οδηγούσαν την περιοχή της Μάνης από απείρου κάλους να μετατραπεί σε ενεργειακό-οικονομικό παράδεισο ολίγων.

Έπρεπε λοιπόν να βγω από το πολιτικό σκηνικό για να μην υπάρχει εμπόδιο εφαρμογής των παραπάνω σχεδίων. Επιστράτευσαν με την μέθοδο των νέων εγγραφών πλειάδα ατόμων ώστε να διαλύσουν την οργάνωση Λακωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ. και κυρίως της Ανατολικής Μάνης από τις πρώτες και μεγαλύτερες της Ελληνικής Περιφεριας.

Με την ανοχή της Ε.Ε., άλλα και περιφερικών στελεχών, αν και ήμουν ο μοναδικός και ομόφωνα προτεινόμενος για υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές (η Λακωνία δεν έχει καμιά πιθανότητα εκλογής) να μην είμαι υποψήφιος και συγχρόνως να κατασυκοφαντηθώ. Αλλά και η απόφαση της Κ.Π.Ε. και της Ε.Ε. παραβιάστηκε(τρόπος επιλογής υποψηφίων) παρά την απόφαση της Ε.Ε. που μου ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

 Δυστυχώς η δημοσκοπηκη μέθη τύφλωσε την ηγεσία του κόμματος και δεν εξέτασαν τα πραγματικά αίτια και τι εξυπηρετούσαν.

 Το σημερινό υπό νέα κατασκευή κόμμα είναι και κολυμβήθρα του ΣΙΛΩΑΜ και ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ και πολύ φοβούμαι ότι η διασταύρωση αυτών θα οδηγηθεί σε γενετική μετάλλαξη”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ. 39 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στην Αριστερά και όχι Περιστρεφόμενος.