Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα 21, 22, 23 Απριλίου 2012

από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά για μα μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα.
Οι Διεθνείς Ημέρες Σπόρων θα λάβουν χώρα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2012.

Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας και τις πρακτικές που έχετε αναπτύξει στον κήπο, τη γειτονιά, την πόλη ή τη χώρα σας σε σχέση με τις ντόπιες ποικιλίες και γενικά με την καλλιέργεια τροφής. Ελάτε να συμμετάσχετε στη μεγάλη ανταλλαγή κατά την οποίαν μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον τους σπόρους των προγόνων μας.

Τώρα που η οικονομική κρίση είναι στην πόρτα μας, τώρα που χάνουμε βασικές ελευθερίες κερδισμένες με δύσκολους αγώνες, είναι η ώρα για συσπείρωση. Σε περιόδους σοβαρών οικονομικών κρίσεων είναι ακόμα πιο σημαντική η ελεύθερη πρόσβαση σε σπόρους. Ελάτε στον πανευρωπαϊκό διάλογο σχετικά με τις μορφές του αγώνα για αυτό το δικαίωμα.

Οργάνωση: Πελίτι με την υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους η οποία οργάνωσε τη Διεθνή Ανταλλαγή Σπόρων στις Βρυξέλες τον Απρίλιο 2011, του Δήμου Παρανεστίου καθώς και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου.

το πρόγραμμα και περισσότερα με κλικ εδώ.