Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Εκλογικό επίδομα σε Αστυνομία, Λιμενικό & Πυροσβεστική

Η μοναδική τροπολογία με θέμα τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικό προσωπικό), την οποία είχαν καταθέσει οι Βουλευτές της Ν.Δ. Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος και Ν. Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος, έγινε δεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο οποίο Εισηγητής της Ν.Δ. είναι ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Υπουργός κ. Α. Γιαννίτσης αποδέχτηκε την πρόταση των 2 Βουλευτών και προχώρησε σε σχετική τροποποίηση του επίμαχου άρθρου του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβάνοντας το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους δικαιούχους του επιδόματος.

Μετά την έγκριση από τη Βουλή της τροπολογίας που είχαν καταθέσει για το εκλογικό επίδομα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος & Μαγνησίας, Θανάσης Νάκος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Οι αρμόδιοι υπουργοί αναγκάστηκαν, επιτέλους, να δεχθούν το αυτονόητο, έστω και την τελευταία στιγμή. 0χι, όμως, στο βαθμό που επιθυμούσαμε. Δέχθηκαν κάτω από την πίεσή μας, να κάνουν δεκτή την τροπολογία, που είχαμε καταθέσει και ζητούσαμε τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που μέχρι σήμερα ήταν οι μόνοι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και εξαιρούνταν από τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.

Αυτό που εξαρχής είχαμε ζητήσει, ήταν να αρθεί η αδικία της εξαίρεσης από το εκλογικό επίδομα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, παρόλο που συμμετέχει με υπερωρίες και πρόσθετη εργασία στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής κάθε εκλογικής διαδικασίας. Η συμμετοχή των Αστυνομικών στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών είναι καθοριστική, καθώς εκτελούν υπερεργασία πέραν των συνηθισμένων καθηκόντων τους, όπως φρούρηση εκλογικών τμημάτων, συνοδεία και μεταφορά εκλογικού υλικού, μέτρα τάξης και ασφάλειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επιδόσεις διορισμών για δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών κλπ.

Η προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη διασφάλιση του αγαθού της προστασίας των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας, είναι σήμερα καθοριστική για τον τόπο. Οφείλει η Πολιτεία να το αναγνωρίζει με μέτρα τόνωσης του ηθικού, αλλά και έμπρακτης στήριξης στο έργο και στα καθήκοντά τους».