Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι ΑΠΕ

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται σε μία εσωτερική σύγκρουση, πράγμα που απέχει από την αλήθεια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στέκονται κριτικά απέναντι του Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη μέσω του εκπρόσωπού τους στο Περ. Συμβούλιο, επικροτώντας τις προτάσεις που είναι σύμφωνες με τις καταστατικές αρχές τους και ασφαλώς εναντίον σε δράσεις που δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό ή το Οικολογικό Ιδεώδες.

Θεωρούμε ότι οι επιθέσεις που δεχονται οι Οικολόγοι Πράσινοι οφείλονται στις προτάσεις τους για ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο από μικρές ατομικές επιχειρήσεις, στην στήριξη που παρέχουν στα κοινωνικά δίκτυα διαχείρισης απορριμάτων - κομποστοποίησης όπως στην Βιοενεργειακή Σπάρτης και στην έντονη αντίθεση τους στην προσπάθεια υλοποίησης τεράστιων ενεργειακών Προγραμμάτων όπως το ¨ΗΛΙΟΣ¨από ενεργειακούς Κολοσσούς, αφαιρώντας από τους κατοίκους της Πελοποννήσου του δικαιώματος τους να καρπωθούν οι ίδιοι και όχι οι ντόπιων ή ξένων συμφερόντων εταιρίες τον ενεργειακό θησαυρό που ονομάζεται Ηλιακή Ενέργεια και είναι η μεγαλύτερη σε απόδοση σε όλη την ΕΛλάδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και δημοσιεύματα που θέλουν να πλήξουν το κύρος στελεχών των Οικολόγων Πράσινων που θέλοντας να δώσουν το δικαίωμα της εργασίας μεσω προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης γίνονται στόχοι φορέων που ορμώμενοι από την Πρωτεύουσα θέλουν μέσω υποκαταστημάτων που ανοίγουν στην Επαρχία να διαχειριστούν με τους δικούς τους όρους, τα κονδύλια που προορίζονται για τους κατοίκους της Περιφέρειας της Πελ/σου.


Σουκαράς Παναγιώτης
Συντονιστής Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου
τηλ. 6980462634