Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για τον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Συμμετέχοντας στον εορτασμό του Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, η «Τέχνη», Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του, την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στο χώρο της Δ.Ε.Θ.), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για το έργο του ποιητή ο ελληνιστής Ντέιβιντ Κόνολυ, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ποιήματα του Βρεττάκου θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Ναζίρης.

Ιρλανδός την καταγωγή, ο Ντέιβιντ Κόνολυ γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1979 και πολιτογραφήθηκε Έλληνας το 1998. Σπούδασε αρχαία ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και νεοελληνική φιλολογία στην Οξφόρδη, ενώ το διδακτορικό του είναι αφιερωμένο στη θεωρία και πράξη της λογοτεχνικής μετάφρασης.
Σήμερα είναι καθηγητής της μεταφρασεολογίας στο Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από τριάντα βιβλία με μεταφρασμένα έργα κορυφαίων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων. Μεταφράσεις του έχουν βραβευτεί στην Αγγλία, την Αμερική και την Ελλάδα.