Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αλέξανδρος Φιλιππίδης με τη Δράση στη Λακωνία


Αλέξανδρος Φιλιππίδης

"Χρειάζεται ένα μεγάλο φιλελεύθερο τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, ένα κόμμα διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας."


Είναι ώρα για μια Νέα Αρχή – Δεν θα αλλάξουμε το κράτος, θα το ξαναφτιάξουμε απ’ την αρχή. Δεν μπορούν όσοι υπηρέτησαν το χθες να υπηρετήσουν και το αύριο. Όχι στα άκρα, όχι στη μετριότητα – ναι στο μέτρο.

Χρειάζεται ένα μεγάλο φιλελεύθερο τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, ένα κόμμα διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας. Αυτό το κόμμα μπορεί να είναι η Δράση.

Ο Στέφανος Μάνος εκφράζει πολιτική νηφαλιότητα, σταθερότητα και τόλμη. Αρνήθηκε πεισματικά να υπηρετήσει το χθες, γι’ αυτό εμπνέει εμάς τους νεότερους. Είναι χρήσιμος για τον τόπο. Ακούγεται λίγο το «χρήσιμος», αλλά για πόσους πολιτικούς μπορούμε να το πούμε; Την ώρα του μεγάλου κινδύνου πρέπει να μπει στη Βουλή και να αναλάβει ένα από τα οικονομικά/παραγωγικά υπουργεία. Σκεφθείτε όλους τους υπουργούς Οικονομικών από το 1981 και μετά. Αυτό και μόνο μας πείθει για το πόσο μάς χρειάζεται ο Μάνος.

Βιογραφικό

 Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης (1971, Αθήνα) είναι επιχειρηματίας, διευθυντής της εταιρίας Άλεφ, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν την σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα, ως συγγραφέας, δημοσιεύει άρθρα σε φιλολογικά περιοδικά και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων. Συγκεντρωτική έκδοση του λογοτεχνικού έργου του, με τίτλο Υ, κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Πατάκη. Είναι μέλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», ο οποίος ίδρυσε και συνδιοικεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατέχει πτυχία ιατρικής Πανεπιστημίου Cambridge (Κέιμπριτζ), πολιτικής και οικονομικών της υγείας Πανεπιστημίου LSE, αγγλικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατάγεται, εκ μητρός, από την οικογένεια Πουλίτσα (Γεράκι Λακωνίας) και είναι παντρεμένος με την Λαλίν Πιερράκου, της οικογενείας Πιερράκου-Μαυρομιχάλη (Μάνη Λακωνίας), με την οποία έχουν δυο γιους. Είναι η πρώτη φορά που κατέρχεται στην πολιτική.