Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

με κλαμπατσίμπανα στον αρχαιολογικό χώρο...

Όποιος θέλει να ξεσαλώσει μέσα σε μουσικές, χορό και ιδρώτα πάει Μύκονο, αν πάλι αν θέλει να ζήσει μέσα στην εξαιρετική ατμόσφαιρα μίας μεσαιωνικής πολιτείας και στον κόσμο του μεγάλου ποιητή, του Γιάννη Ρίτσου, τότε έρχεται στην Μονεμβασσιά (με δύο "σσ", έτσι όπως την έγραφε ο ίδιος ο ποιητής).

Δείτε τα ακόλουθα: "Θέση στην επιτροπή ποιότητας ζωής για τις άδειες μουσικής στο Κάστρο Μονεμβασίας"

Το μέλος της επιτροπής Σταύρος Χριστακος διατύπωσε την εξής άποψη :
Είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου , ο οποίος κατά κύριο λόγο αφορά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο χώρο αυτό .
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Μονεμβασιάς πρέπει να έχει αντικείμενο και στο στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των πολυάριθμων επισκεπτών της Μονεμβασιάς αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αυστηρά μέσα στα πλαίσια προστασίας του αρχαιολογικού χώρου Της Μονεμβασιάς .
Ειδικά στις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας πρέπει όλοι οι θεσμικοί φορείς άρα και η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία εκφράζει κατά κύριο λόγο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας να προστατεύει κατά κύριο λόγο τις θέσεις εργασίας και να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης .
Τα συγκεκριμένα καταστήματα στο Κάστρο Μονεμβασιάς λειτουργούν με νόμιμες άδειες και όσον αφορά τις άδειες μουσικής γράφουν ρητά ότι η μουσική δεν πρέπει να ακούγεται έκτος των ορίων του καταστήματος . Οποιαδήποτε αλλαγή στο ωράριο μουσικής θα επιφέρει σημαντικο πλήγμα στην κίνηση των καταστημάτων και θα τεθούν σε κίνδυνο οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας .
Προτείνω να δοθεί παράταση στις άδειες μουσικής ως τις 3 .πμ. με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται αυστηρά οι όροι της αδείας , δηλαδή χρήση της μουσικής εντος των ορίων του καταστήματος . Επίσης προτείνω η Δημοτική Αστυνομία να επιφορτιστεί με τον έλεγχο της χρήσης των αδειών μουσικής στα καταστήματα του Κάστρου . Αν στο μέλλον προκύψει σοβαρό ζήτημα το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου.