Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τατούλης, υπέρ Αρκαδίας, προσφυγές από Λακωνία και Μεσσηνία εναντίον

Εδώ και λίγες μέρες και παρά τις πολύ έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν (πέρα του ότι η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη) τα διερχόμενα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λακωνίας (και Μεσσηνίας) στην διαδρομή από και προς Αθήνα και Πειραιά εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον σταθμό του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη κι όχι το κατάστημα του κ. Κατσαούνη έναντι του σταθμού του τρένου όπως συνέβαινε για πολλές δεκαετίες, προκαλώντας έτσι αρκετή επιβάρυνση χρόνου για το ταξίδι ενώ παράλληλα χρειάζεται και ΤΑΞΙ για να φτάσει ως την Τρίπολη!

Η σημερινή κατάσταση δημιουργήθηκε μετά από αίτημα του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και την παρέμβαση-απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αλλά και τα ασφαλιστικά μέτρα που τα κέρδισαν τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας στο Μονομελές Πρωτοδικείο αναμένονται εξελίξεις τα ΚΤΕΛ Λακωνίας και Μεσσηνίας έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της απόφασης του Περιφερειάρχη.

Η απόφαση του Περπου υποχρεώνει τα ΚΤΕΛ των άλλων Νομών της Πελοποννήσου που διέρχονται από την Τρίπολη και έχουν αφιξοαναχωρήσεις από την Αρκαδική Πρωτεύουσα να διέρχονται υποχρεωτικά από τον σταθμό του ΚΤΕΛ Αρκαδίας λόγω ασφάλειας των επιβατών