Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Tυποποιημένο ελαιόλαδο απευθείας στους καταναλωτές με πρωτεργάτη τον Δημο Μονεμβασιάς

Ο Δήμος Μονεμβασιάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι στα πλαίσια της βασικής του προτεραιότητας για ανάληψη μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε Δήμους της χώρας, ώστε να συνδράμει τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων απ’ ευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.

Η αρχική προσπάθεια αφορά το κυριότερο αγροτικό προϊόν της περιοχής, που είναι το ελαιόλαδο και ο στόχος είναι να ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα με τοπικής προέλευσης. Έτσι ο Δήμος συνεργάζεται με την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας (Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ.) για την απ’ ευθείας διάθεση στους καταναλωτές διαφόρων περιοχών της χώρας μας τυποποιημένου πιστοποιημένου ελαιολάδου αρίστης ποιότητας.

Ο Δήμος στοχεύοντας στην παγίωση και την εξάπλωση της συγκεκριμένης δράσης καλεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών, καθώς και άλλους φορείς και ιδιώτες, που μπορούν να διαθέσουν πιστοποιημένο ελαιόλαδο σε επώνυμες συσκευασίες, να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση, ώστε να οργανωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διάθεση του ελαιολάδου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2732360525, 2732360583, 2732360526.