Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ένοχοι 21 επιφανείς Αθηναίοι για την καταπάτηση στη Γλυφάδα

Αργά το βράδυ (χθες) αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεγάλη υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας, με τεράστια ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Για την υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν περίπου ενάμιση χρόνο, κάθονται στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι: δικηγόροι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν στα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία, ψευδών βεβαιώσεων και άλλα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Η υπόθεση της καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, οπότε και εντοπίστηκε απόφαση της πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία με την οποία είχε επιτρέψει τη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης.

Το δικαστήριο εκφώνησε πριν από λίγο την ετυμηγορία του επί της ενοχής των κατηγορουμένων: Σύμφωνα με την απόφαση οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Γιώργος Αβραμόπουλος καθώς και η επιχειρηματίας Αγγελική Χριστοδουλάκη κηρύχθηκαν αθώοι. Επίσης, ανεστάλη η ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφο Μαρία Σοφού.

Οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, άλλοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλοι κατά μετατροπή των κατηγοριών που τους είχαν αρχικά αποδοθεί. Ο δικηγόρος κ. Λυκουρέζος κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του δημοσίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται... πηγή: tsantiri.gr