Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οφέλιμο το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;

Αγαπητέ κύριε Κρούπη (elafonissos.gr) και κυριε βουλευτά (Γρηγοράκος Λεωνίδας),
παρακολουθώ επί σειρά ετών την πορεία του θέματος αυτού και την εξέλιξή του. Μου έχουν γεννηθεί πολλές απορίες και δεδομένης της ευκαιρίας σας θέτω κάποια ερωτήματα.

1. Εχετε ζητήσει και παραλάβει specification του έργου; Ποια είναι λόγου χάρη η καυσιμη ύλη που θα χρησιμοποιεί;
2. Εχετε ζητήσει και παραλάβει μελέτη ειδικευμένου μηχ/γου μηχ/κου ή του ΕΜΠολυτεχνείου για τους ρύπους του εργοστασίου αυτού σύμφωνα πάντα με το spec του εργοστασίου;
3. Αν λοιπόν έχετε - που δεν το πιστεύω - θα γνωρίζατε επισήμως ότι με καύσιμη ύλη το Φυσ.Αέριο, και με τα τελευταίας τεχνολογίας φίλτρα εκπομπών αερίου οι ρύποι αυτοί είναι μηδενικοί;
4. Για ποιο φυσ πλούτο ομιλείτε; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νεάπολη και δεν γνωρίζω κανένα γεωφυσικό πλούτο, πέραν του γνωστού μας κρεμμυδιού, που δεν νομίζω να χάσει την πικάντικη γεύση του εξαιτίας του εργοστασίου αυτού. Παρακαλώ, ενημερώστε με!
5. Για ποια τουριστική καταστροφή μιλάτε; Θα μπορούσε κάποιος να συζητήσει μαζί σας περί τουριστικής ανάπτυξης αν είχατε κάνει κάποιες κινήσεις τόνωσης του τουρισμού στην περιοχή, αλλά δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα δεκαετίες τώρα..... Ούτε καράβι σε σύνδεση με τον Πειραια δεν έχουμε πια, ούτε δελφίνι, ούτε καν καθημερινό ΚΤΕΛ να εξυπερετεί τα γύρω χωριά δεν υπάρχει!!
6. Γιατί εμποδίζετε την ανάπτυξη του τόπου; Γιατί εμποδίζετε ένα έργο που θα φέρει νέες, καλές και μόνιμες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία; Θα φέρει νέους ανθρώπους, επιστήμονες μηχανικούς κ.α. να εγκατασταθούν στην περιοχή μας με τις οικογένειές τους. Θα δημιουργηθούν περισσότερα καταστήματα, θα τονωθεί η τοπική ζωή και σίγουρα θα υπάρξει έμπρακτη ανάπτυξη.
7. Κάνατε κάποια μελέτη να προσεγγύσετε τα θετικά που θα επιφέρει το έργο αυτό και να προσεγγύσετε το μέγεθος της ανάπτυξης που θα επιφέρει; και αν ναι και συνεχιζετε να αντιτίθεστε.....
8. Τι αντιπροτείνεται ώστε να επιφέρετε με κάποιο άλλο τρόπο ανάπτυξη ίσου μεγέθους και ανάλογες θέσεις εργασίας;

Θα μπορούσα να θέσω και άλλα πολλα ερωτήματα μα σταματώ εδώ. Δεν με πείθετε με τα μέχρι σήμερα επιχειρήματά σας. Παραπληροφορείτε τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους. Δεν γνωρίζω τους λόγους μα σίγουρα θα τους ψάξω!

Μετά τιμής, Σπυρίδων Στιβακτάς
ΗΛ/ΗΝ Μηχ/κος
AIEEE member of Britain
contact info: stivaspo@hol.gr