Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Δαβάκη για την δημιουργία εργοστασίου σε Μονεμβασιά- Ελαφόνησο

Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου της οποίας το κείμενο έχει ως εξής:

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες αλλά και τη σθεναρή αντίθεση εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, των θεσμικών εκπροσώπων όλων των βαθμίδων αλλά και των κατοίκων της περιοχής του πρώην Δήμου Βοιών (νυν Μονεμβασιάς) και της Ελαφονήσου, φαίνεται ότι η ίδρυση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται να δρομολογείται.

Αυτό δυστυχώς προκύπτει με την απλή ανάγνωση της υπ. αρ. 8572/1687 απόφασης (ΦΕΚ 117/2-3-2012, τ. Δ΄) με την οποία γίνεται ο καθορισμός ορίων αιγιαλού και παραλίας στη θέση «Ασπρούδια» του τ. Δήμου Βοιών και νυν Δήμου Μονεμβασίας, ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο.

Σε μια περίοδο τραγικής οικονομικής κρίσης, κοινωνικής αναστάτωσης και ανασφάλειας τέτοιες επιλογές αποστερούν από την περιοχή αυτή, η οποία προστατεύεται μάλιστα από το Δίκτυο Natura, την τελευταία της ελπίδα που είναι η ανάπτυξη της μέσω του ασύγκριτου πλεονεκτήματος της, δηλ. του φυσικού της περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος της και των αρχαιολογικών της μνημείων.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αναστολή της δημιουργίας και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην θέση «Ασπρούδια» του Δήμου Μονεμβασίας, όπως άλλωστε επιζητούν οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής, Αθανάσιος Π. Δαβάκης