Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε. Τώρα ήρθε η ώρα να σκάσει η φούσκα των αιολικών

Τα αιολικά: Καταστρέφουν περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργούν. Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους. Καταστρέφουν την ευημερία και είναι αρνητικά για την οικονομία. Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε τώρα ήρθε η σειρά της φούσκας των αιολικών.
Δεν θα υπήρχαν αν δεν τα επιδοτούσαν οι φορολογούμενοι και οι καταναλωτές. Είναι πανάκριβα. Δεν δουλεύουν τον μισό χρόνο.

Όσα και να βάλεις δεν θα υποκαταστήσουν το κάρβουνο, τα πυρηνικά και το αέριο (γιατί το ρεύμα το χρειάζεσαι συνέχεια και δεν μπορείς πάντα να βασιστείς στον αέρα. Η φτώχεια είναι το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ποιος τα είπε αυτά;

Το ότι τα λέω και εγώ από τον Απρίλιο του 2010, δεν έχει σημασία... Το ότι ψήφισαν στην "Βουλή" τον Νόμο για τις ΑΠΕ επιβεβαιώνει το ρηθέν "ἄφες αὐτοῖς, οὐ γὰρ οἴδασιν τί ποιοῦσιν". Δεν θα σας κουράσω με λινκς σε πέντε αναρτήσεις μου για κάθε ένα από αυτά τα σημεία που είπε και ο Patrick Moore΄, αλλά να επισημάνω ότι όποια Τράπεζα χρηματοδοτεί σήμερα αιολικά "πάρκα" γράφει επισφάλειες για το εγγύς μέλλον.

τα link όλα εδώ.

Και άλλες ενεργειακές πηγές επιδοτούνται αλλά επιδοτούνται για να παράγουν ρεύμα και για να ζούμε. Όχι για να βελτιώνουμε τα εμπορικά ισοζύγια των Γερμανών και τις τσέπες των εδώ πλασιέ τους.