Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πόθεν Έσχες των πολιτικών & δημοσιοποίηση ονομάτων που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Η πρόταση νόμου για τις αλλαγές στις δηλώσεις και στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες των πολιτικών υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής. Στη συζήτηση που προηγήθηκε συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος που χαρακτήρισε την πρόταση νόμου ως μείζονα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα. «Μία νομοθετική πρωτοβουλία που προήλθε από τους Βουλευτές και όχι από την Κυβέρνηση. Σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων του παρελθόντος, όπως η πρόταση 90 Βουλευτών για την άρση της εχεμύθειας όταν εγείρονται υποθέσεις για το πόθεν έσχες πολιτικών και η πρόταση νόμου της Ν.Δ. για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 μέχρι σήμερα, όλων όσων άσκησαν εξουσία» υπενθύμισε ο κ. Αποστολάκος.

Ο Λάκωνας Βουλευτής προχώρησε σε βασικές επισημάνσεις όσον αφορά την παρούσα πραγματικότητα, επισημαίνοντας πως:
1. Για την αναξιοπιστία της πολιτικής ευθύνεται πρωτίστως η εκτελεστική εξουσία.
2. Η πολιτική απαξιώνεται και βάλλεται, με κύριους πρωτεργάτες όσους ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα Μ.Μ.Ε.
3. Πάνω στα ερείπια και στα συντρίμμια της οικονομικής ζωής και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, υπάρχουν φωνές που αμφισβητούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Στη βάση των παραπάνω, ο κ. Αποστολάκος προκάλεσε όλους εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα είτε στον υπαρκτό σοσιαλισμό, είτε στον φασισμό, να αποκαλύψουν τις μύχιες επιδιώξεις τους. Επίσης ζήτησε την κάμψη της εχεμύθειας για όσους πολιτικούς έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, την ώρα που μαστίζεται ο Ελληνικός λαός. Ο κ. Αποστολάκος χαρακτήρισε σωστή και επιβεβλημένη την ρύθμιση και αξίωσε την άμεση εφαρμογή της.

«Αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη η δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων από την λίστα των 24 ονομάτων που έβγαλαν τα λεφτά τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Να τους μάθουν οι Έλληνες πολίτες. Τι έχουν να φοβηθούν αν έχουν βγάλει νόμιμα τα λεφτά; Θα κριθούν όμως, αν η ενέργειά τους ήταν και ηθική. Γιατί ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Πρέπει επιτέλους να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Να δείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Να μας κρίνουν οι συμπολίτες μας. Κι αυτό θα γίνει σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές» τόνισε ο κ. Αποστολάκος.