Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το ρεπορτάζ του notospress.gr οδηγεί τις ελεγκτικές αρχές

Στον Εισαγγελέα Σπάρτης και στην γ.γ. Καραβασίλη οδήγησαν τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του notospress.gr για τη ρύπανση του Ευρώτα κι έτσι τα αρμόδια γραφεία ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες ρυπαίνεται ο ποταμός Ευρώτα από τα απόβλητα των ελαιοτριβείων.

 Η νομοθεσία που διέπει πλέον τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής ελαιόλαδου (των ελαιοτριβείων) είναι σαφής αλλά δεν εφαρμόζεται. Τους 3 πρώτους μήνες του 2012 ο Ευρώτας υπέστη απίστευτη ρύπανση χωρίς κανείς να λογοδοτεί, χωρίς να τιμωρείται.

Χωρίς να ελέγχεται. Το ρεπορτάζ του notospress.gr παρουσίαζε το πρόβλημα από τον Μυστρά μέχρι το δέλτα του ποταμού στο Έλος του Δήμου Ευρώτα. Στον Εισαγγελέα έχουν κατατεθεί επιπλέον στοιχεία με βίντεο και φωτογραφίες προκειμένου η υπόθεση της κατάφορης ρύπανσης του ποταμού να διερευνηθεί σε βάθος κι έκταση.

 Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε την βοήθεια κάθε φορέα και κάθε πολίτη που μπορεί να συμβάλει στην τεκμηρίωση του προβλήματος της ρύπανσης ή στην κατάθεση προτάσεων για εξυγίανση, διάσωση και προστασία του ποταμού.