Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εβδομαδιαίο εργαστήρι κινούμενης εικόνας (animation)

Κρύβει το παιδί σας μέσα του, έναν κινηματογραφιστή δημιουργό που προσπαθεί να φανερωθεί; Tώρα μπορεί να μάθει πως να φτιάχνει ταινίες κινούμενης εικόνας με αποκόμματα χαρακτήρων, ζωγραφιές , φωτογραφίες, ανακυκλώσιμα αντικείμενα και πλαστελίνη!

 H «ΒΙΟμόνοια ΜΚΟ Πολιτισμoύ και Περιβάλλοντος» σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα “KINOglaz” διοργανώνουν και προσφέρουν στα παιδιά, ένα εβδομαδιαίο εργαστήρι κινούμενης εικόνας (animation), χρησιμοποιώντας ακόμα και «άχρηστα» ανακυκλώσιμα αντικείμενα ως υλικό εμψύχωσης. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν οπτικά παιχνίδια ως ένα τρόπο για να δοκιμάσουν τις ιδέες τους όπως και για να έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να παράγουν ένα μικρό φιλμ χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές στοπ-καρέ εμψύχωσης (με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων), την οποία θα πάρουμε μαζί μας σε DVD, στο τέλος του κύκλου των εργαστηρίων.

Το εργαστήριο προσφέρει μια συναρπαστική εισαγωγή στις δυνατότητες της κινούμενης εικόνας και θα μεταδώσει στα παιδιά μια συγκροτημένη γνώση στον τρόπο κατασκευής πολλών αγαπημένων ταινιών. Ο κύκλος του εργαστηρίου περιλαμβάνει: Παρουσίαση και πειραματισμός με τις δημοφιλέστερες τεχνικές animation. Δημιουργία storyboard (εικονογραφημένη ιστορία) Τεχνικές ανάπτυξης της ιστορίας και συγγραφή σεναρίου. Τεχνική μοντάζ κινούμενης εικόνας και ήχου. Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία, μόνο μια ζωντανή φαντασία και πολύς ενθουσιασμός.

 Ημερομηνίες: Κάθε Δευτέρα για 12 εβδομάδες (διάρκεια μιάμιση ώρα)
Ηλικία συμμετεχόντων: 7-12
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 παιδιά (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Κόστος: δωρεάν
Τοποθεσία: Δημοτική ενότητα Ασωπού και Παπαδιανίκων
Υλικά που μπορείτε να φέρετε μαζί σας: οτιδήποτε σας μοιάζει άχρηστο, πλαστελίνες, ζελατίνες Το animation είναι μία τέχνη η οποία καταφέρνει να φέρει στον πραγματικό κόσμο και να δώσει ζωή και κίνηση στα δημιουργήματα της φαντασίας μας.

Το κινούμενο σχέδιο έχει τη δυνατότητα να φέρει τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις γραφικές τέχνες και την τεχνολογία σε πλήρη αρμονία. Είναι ένας ¨φανταστικός¨ κόσμος τον οποίο αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Η ιστορία της ταινίας θα μας βοηθήσει να μελετήσουμε την κίνηση, να μάθουμε τις βασικές αρχές του animation, να δημιουργήσουμε με ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτιά, ζελατίνες, χρώματα και πλαστελίνες τα δικά μας κινούμενα σχέδια και μέσω του υπολογιστή να τα προβάλουμε στην οθόνη. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζονται γνώσεις.

 Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο η πρακτική της ανακύκλωσης αποκτά ένα δημιουργικό περιεχόμενο που την αναβαθμίζει στο ως καλλιτεχνικό γεγονός και δίνει ταυτόχρονα στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις βασικές αρχές της μέσα από μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία.

 Πληροφορίες και εγγραφές στo τηλ. 6980358038