Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διεθνής Ποδηλατική Πανδαισία στη Σπάρτη και το Μυστρά

Πέμπτη 17 Μαΐου είναι το 2ο ΕΤΑΠ
Λεωνίδιο-Σπάρτη μέσω της εθνικής οδού Τρίπολης (από Τεγέα)- Σπάρτης
Παρασκευή 18 Μαΐου είναι το 3ο ΕΤΑΠ
Σπάρτη –Μεθώνη με Μυστράς-ανάβαση και κατάβαση Ταϋγέτου.
Η αγωνιστική ποδηλασία υψηλού επιπέδου συνδυασμένη με την τουριστική προβολή της χώρας, είναι ο διττός στόχος του εφετινού 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη προϊστορία και ιδιαίτερη εθνική σημασία, θα φιλοξενήσει 96 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

16 ομάδες (13 επαγγελματικές από 11 διαφορετικές χώρες, οι 2 ελληνικές επαγγελματικές ομάδες Gios –Deyser LEON KASTRO και SP TABLEWARE καθώς και η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας με σύνολο 96 αθλητών.

 Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και αναμένεται να προσελκύσει το διεθνές ποδηλατικό ενδιαφέρον. Εκτός από πολλούς επίλεκτους ξένους πρωταθλητές, στο Γύρο Ελλάδας θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας μεταξύ των οποίων, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο Περικλής Ηλίας τους οποίους στηρίζει προσωπικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλοι αξιόλογοι αθλητές. Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε 5 σκέλη (ετάπ) και θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου από την Αρχαία Κόρινθο για να τερματίσει στις 20 στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά.

Παράλληλος στόχος για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μέσω του Γύρου Ελλάδας είναι και η ενθάρρυνση των πολιτών να κάνουν πράξη στην καθημερινότητά τους την ποδηλατοκίνηση και να αναπτύξουν συνειδητά ένα οικολογικό, ανέξοδο και υγιεινό τρόπο μετακίνησης. Έτσι σε κάθε σκέλος του Γύρου, πριν από την εκκίνηση θα διεξάγεται ανοικτός λαϊκός ποδηλατικός αγώνας, ενώ δεκάδες τυχεροί μετά από κλήρωση θα φεύγουν με δώρο ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο!