Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΑΝΗ - ΛΑΚΩΝΙΑ, Ανεμογεννητριες-Β.Α.Π.Ε.

Ο ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο "Περιβαλλοντικος Πολιτιστικος Ομιλος Μανης" απευθύνει Πρόσκληση για την εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει το Σαββατο 2 Ιουνιου 2012 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΘΕΙΟΥ στις 19:00 με θεματικές ενότητες:
i) ΜΑΝΗ - ΛΑΚΩΝΙΑ
ii) Ανεμογεννητριες - Β.Α.Π.Ε.

Δηλαδή η εκδήλωση θα ενημερωσει σχετικά με τα προβληματα τις περιβαντολλογικες επιπτώσεις και παραβιάσεις τις καταστροφές της πολιτιστικής παράδοσης και θα προχωρήσει σε ενημέρωση πολιτών, επαγγελματικών φορέων, πολιτιστικών, οικολογικών και περιβαντολλογικών συλλόγων της Μάνης και της Λακωνίας, όπου δεχονται "επιχειρηματικη" επιθεση απο τις Β.Α.Π.Ε.

Επίσης σκοπός είναι η πρωτοβουλία δημιουργίας ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ εναντιον των ΒΑΠΕ. Με συμμετοχή όλων των συλλόγων που θα παραβρεθούν από ολόκληρη τη Λακωνια αλλά και την Μεσσηνιακή Μανη. Παράκληση προς όλους για ιδέες και προστάσεις στα πλαίσια της θεληση μας για την προστασία, ανάδειξη και πρόοδο του τόπου μας και την από κουνού αντιμετωπιση των Β.Α.Π.Ε. που απειλούν τους τόπους μας. 

Σύμφωνα με τη Πελοποννησιακή στις 30 Ιουνίου υπάρχουν αλλαγές:

 Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) σε συνεργασία και με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες καθώς και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή αιολικών πάρκων στη Μάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/6/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου στις 19:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Θα παρουσιαστούν οφέλη και επιπτώσεις που προκύπτουν από τη χρήση των ανεμογεννητριών, από τους εκπροσώπους-ομιλητές:
1) Αποστόλη Καλτσή, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
2) εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις από το κοινό.