Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήλωση της Φεβρωνίας Πατριανάκου


Στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου οι πολίτες επέλεξαν να τιμωρήσουν τα κόμματα που, κατά τη κρίση τους, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας.

Η αποδυνάμωση των κομμάτων δεν επέτρεψε να εκφραστούν οι δυνάμεις της ανανέωσης στην επιλογή προσώπων, ως φορείς της διαφορετικής πολιτικής πρότασης. Έδωσε πλεονέκτημα στους μηχανισμούς. Σε μια εποχή όμως που τα πάντα καταρρέουν και τα πάντα θα αναγεννηθούν, τα κλειστά συστήματα εξουσίας είναι ζήτημα χρόνου να τελειώσουν.

Η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, συγκροτημένο και ευρύτερα αποδεκτό σχέδιο εξόδου από τη κρίση και πρόσωπα ικανά να εμπνεύσουν μια κοινωνία σε απόγνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Λάκαινες και τους Λάκωνες που με πίστεψαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που αγωνίστηκαν δίπλα μου, σε μια πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με στήριξαν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.

Η απώλεια της 2ης έδρας για την παράταξη, αν και η Ν.Δ. κατέκτησε το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό της, δεν επέτρεψε την εκλογή μου. Έδωσα μια καθαρή και έντιμη μάχη και έχασα. Σέβομαι απεριόριστα την κρίση των πολιτών και αποδέχομαι χωρίς πικρία το αποτέλεσμα. Συγχαίρω τον κο Θ. Δαβάκη, τον κο Λ. Γρηγοράκο και τον κο Στ. Αραχωβίτη για την εκλογή τους και τους εύχομαι να υπηρετήσουν τον Λακωνικό λαό όπως πραγματικά του αξίζει και τη Λακωνία όπως ιστορικά δικαιούται.

Υ.Γ.  Σταυροί προτίμησης - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ6.850
2ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ5.082
3ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ4.366
4ΣΤΕΡΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ1.175
5ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ   497