Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αυτή η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2007 κι έφτασε να δικαστεί το 2012...

Αποπλάνησε κοριτσάκι 10 ετών και έφαγε οκτώ χρόνια για να ξανακυκλοφορεί σε δυό-τρία Καλοκαίρια πάλι δίπλα μας το κτήνος. Ποινή 8 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας σε έναν δημόσιο υπάλληλο, οικογενειακό φίλο των γονιων της μικρής που το Νοέμβριο του 2007 στην Μάνη αποπλάνησε το κορίτσι ηλικίας 10 ετών τότε.

Ο κατηγορούμενος ασελγούσε πάνω του κατ’ εξακολούθηση για άγνωστο χρονικό διάστημα, πατέρας και ο ίδιος με παιδί στην ίδια ηλικία. Ο δημόσιος υπάλληλος από την Αθήνα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

 Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανθή Μπαλιτσάρη μίλωντας στην “Ελευθερία Καλαμάτας” για το πώς αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη, είπε, το κορίτσι είχε πάει μια μέρα στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Γυθειο για να παίξει με το γιο του. Τότε αυτός πήρε τη μικρή στο δωμάτιό του, της έβγαλε τα ρούχα και άρχισε να ασελγεί πάνω της. Πάνω του το παιδί είχε ένα κινητό τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα χτύπησε κι όταν το κορίτσι απάντησε, η μάνα του άκουσε και κατάλαβε τι συμβαίνει. Εντρομη έτρεξε στο σπίτι του κατηγορούμενου και έτσι αποκαλύφθηκε η κτηνωδία. Η Ανθή Μπαλιτσάρη είπε επίσης ότι είναι άγνωστο για πόσο καιρό ο κατηγορούμενος ασελγούσε πάνω στο παιδί – ενώ μετέφερε την αγανάκτηση της οικογένειας επειδή η ανάκριση διήρκεσε αδικαιολόγητα μακρύ χρονικό διάστημα.

«Αυτή η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2007 κι έφτασε να δικαστεί το 2012 γιατί καθυστέρησε χωρίς λόγο η ανάκριση», ανέφερε συγκεκριμένα η συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Αποκάλυψε επίσης ότι για τον συγκεκριμένο υπάρχει κι άλλη καταγγελία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η κ. Μπαλιτσάρη τόνισε καταλήγοντας ότι, αν το παιδί κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του, αυτό οφείλεται στο ότι οι γονείς του ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια ψυχολόγου. Και παρά την τραγική εμπειρία που έζησε, το κορίτσι έχει επιστρέψει στο σχολείο και τα μαθήματά του.

 πηγή: MessiNea.gr