Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρή επιδείνωση Πέμπτη-Παρασκευή. Παγωμένα Χριστούγεννα

Η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε από την Παρασκευή με την έλευση απανωτών κυμάτων κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα. Μέχρι σήμερα Δευτέρα 19/12 έπεσε μπόλικο νερό στις καλλιέργειες κι έτσι τα πράγματα τείνουν να βελτιωθούν. Τα χιονοδρομικά κέντρα γέμισαν με φρέσκο χιόνι, γεγονός σωτήριο για τις γιορτές. Το μόνο άσχημο είναι ότι ξεσυνηθίσαμε τις βροχές και το κρύο και μας κακοφαίνεται ειδικά στις μετακινήσεις.

Σήμερα Τρίτη βροχές θα έχουν όλες οι περιοχές εκτός από τα κεντρικά, όπως είναι η Αθήνα, όπου υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για ψιχάλα. Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα οι βροχές θα έχουν περιοριστεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, όμως από το βράδυ της Τετάρτης σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια ακόμα και στα 500μ στη βόρεια Ελλάδα, θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ κατα τόπους στα πελάγη και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Η Πέμπτη θα είναι η χειρότερη μέρα, με έντονα φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί κάποιες νιφάδες που θα λιώνουν μόλις φτάσουν στο έδαφος την Πέμπτη, όμως την Παρασκευή το πρωί ίσως το πιάσει. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία θα είναι έντονης ραγδαιότητας.

συνέχεια και περισσότερα από τον "Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών"