Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κατάργηση του επιδόματος ορεινής κατοικίας

Ένα καίριο χτύπημα στην αποκέντρωση και στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Υπουργείο Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών με την υιοθέτηση του τεκμαρτου (μη πραγματικού δηλαδή ) εισοδήματος σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το ελληνικό κράτος, οδήγησε στην κατάργηση του επιδόματος ορεινής κατοικίας.
Το παραπάνω επίδομα που ήταν ετήσια 300 ή 600 ευρώ, απευθυνόταν σε κατοίκους ορεινών-μειονεκτικών περιοχών με εισόδημα κάτω κατά πολύ από το όριο της φτώχειας και ήταν σημαντικός παράγοντας στην διατήρηση χωριών που θα είχαν ερημωθεί.

Σήμερα αναγκαστικά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα διάγουν βίο μοναχικό και δύσκολο, με υποβάθμιση όχι μόνο της ζωής τους, αλλά και των δυνατοτήτων ανάπτυξης των παραπάνω περιοχών.
Σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΟΥ Σπάρτης το 2011 το επίδομα θα δοθεί (λόγω της αλχημείας του Υπουργείου Οικονομικών) στο 0,5% των περσινων δικαιούχων.

Δεδομένου ότι
1.το επίδομα αυτό δεν συνιστούσε επιβάρυνση του προϋπολογισμού μεγαλύτερη των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως
2.Το παραπάνω επίδομα παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ζωής στην Ελληνική Επαρχία

οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου ζητούν την επανεξέταση του θέματος και την πληρωμή του επιδόματος στους πραγματικούς δικαιούχους.

Πληροφορίες
Π. Σουκαράς
parnonas@msn.com
τηλ.6976980462634
---------------------

Για παράδειγμα, στην εφορία υπολογίζεται:
Τεκμαρτό εισόδημα άγαμου = 3.000 ευρώ + Αυτοκίνητο 15ετίας 1350 κ.ε. = 1500 ευρώ + Σπίτι 50 τμ 2.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο 6.500, κατά πολύ μεγαλύτερο από το όριο των 4.700 ευρώ που πρέπει να έχεις για να πάρεις το επίδομα.