Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ”
“Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Ακολουθεί επιστολή από το Σωματείο ΑΜΕΑ Λακωνίας:
Επανειλημμένα το Σωματείο μας έχει επισημάνει τον κίνδυνο για την τελική κατάληξη της πορείας των επιδομάτων της κοινωνικής πρόνοιας, που διαρκώς οδηγείται σε δαιδαλώδεις διαδρομές. Αρχικά μεταβιβάστηκε στους νεοσύστατους δήμους το βάρος της διαδικασίας χορήγησής του, έπειτα με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης άρχισαν οι καθυστερήσεις και σήμερα, λίγες μέρες πριν το τέλος του έτους, δεν έχει καν καταβληθεί το επίδομα των μηνών Σεπτέμβρη και Οκτώβρη στους δικαιούχους ΑΜΕΑ. Αν και σε όσες περιοχές της χώρας είχαμε δυνατότητα επικοινωνίας, τα επιδόματα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη έχουν καταβληθεί, στη Λακωνία ομως ακόμη εκκρεμεί η καταβολή.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους. Ελπίζουμε, σύμφωνα με όσα στοιχεία συγκεντρώσαμε, αυτη η καταβολή να αρχίσει σε 12-15 μέρες. Επισημαίνουμε όμως την ανάγκη να κινηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όλοι οι βουλευτές και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την τελευταία για το έτος καταβολή, των επιδομάτων Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η οποία, λόγω του κλεισίματος του οικονομικού έτους αλλά και των αυξημένων αναγκών όλων μας κατά την περίοδο των εορτών, πάντα καταβαλόταν πριν τις 25 Δεκέμβρη.

Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο!
Τυπικά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η καταβολή για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία για την επόμενη και τελευταία καταβολή του τρέχοντος έτους.
Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καταβληθούν τα χρήματα πριν τις εορτες.
Το Σωματείο μας σας καλεί να ενεργήσετε δίπλα σε όλα τα άτομα με αναπηρία, ώστε, κατ'εξαίρεση, να κινηθεί η διαδικασία άμεσα.

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλα τα άτομα με αναπηρία του Νομού μας ότι είμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα, ακόμη και με δυναμικες κινητοποιήσεις που είμαστε αναγκασμένοι πλέον να χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τέλος, να ενημερώσουμε ότι αναμένουμε από μέρα σε μέρα την ήδη καθυστερημένη εγκύκλιο του υπουργείου, που θα ξεκαθαρίσει, θέλουμε να πιστεύουμε το τοπίο, σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος.

Επίσης τονιζουμε ότι έχει ληφθεί απόφαση περί μη διακοπής του ρεύματος για διάστημα 80 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης του λογαριασμού του ρεύματος.

Μετα τιμής, Εκ του Δ.Σ.