Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στον Ταϋγετο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1993 από φίλους του βουνού και της Φύσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και είναι εγκεκριμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Ταϋγέτου σε Εθνικό Δρυμό, καθότι είναι ένα οικοσύστημα μοναδικό στην Ελλάδα, με μεγάλο πλούτο ενδημικών ειδών.
Έχει δραστηριοποιηθεί δυναμικά σε διάφορα προγράμματα όπως:
α) Περιβαλλοντικής Παιδείας, συνεργαζόμενος με εκπαιδευτικούς φορείς του Νομού για την καλλιέργεια της οικολογικής ιδέας στα σχολεία, την αγάπη και τον σεβασμό για την ορεινή Φύση στη νέα γενιά.
β) Δασοπροσασίας. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας συμβάλλει με περιπολίες και επεμβάσεις στην επιτήρηση και προστασία του δασικού πλούτου της Μεσσηνίας κατά τους θερινούς μήνες.
γ) Κοινωνικά. Οργανώνει δύο φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
δ) Λαογραφικά. Ασχολείται με την μελέτη και προστασία των λαογραφικών μνημείων της ορεινής υπαίθρου, όπως πετρογέφυρα, καλντερίμια, κλπ.
Τα γραφεία του Συλλόγου ευρίσκονται στην διεύθυνση:Ανατολικό Κέντρο, Κτίριο 30 στην περιοχή της Τέντας,Τ.Κ. 241 00, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, τηλ. 27210-97733, και είναι ανοικτά κάθε Πέμπτη βράδυ 9:00΄ - 11:00΄για τις τακτικές συναθροίσεις, αλλά και τις υπόλοιπες καθημερινές.
στιγμιότυπα από την ανάβαση στον Ταύγετο στις 26/12/2011