Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στον βρεφονηπιακό σταθμό της Ι. Μητροπόλεως στη Μονεμβασία

Μια όμορφη και χαρούμενη Χριστουγενιάτικη εορτή παρουσίασαν οι νηπιαγωγοί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Ι. Μητροπόλεώς μας στη Μονεμβασία.
Στην ομιλία της η νηπιαγωγός Ζωή Παπά ανέφερε τα εξής:
Πανοσιολογιότατε Πατέρα Θεόκλητε εκπρόσωπε του Παναγιότατου Μητροπολίτη μας, αξιότιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κύριε Αντιδήμαρχε, αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά.
Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Η γιορτή της χαράς , της αγάπης , της αδελφοσύνης και της ειρήνης. Η μέρα που γεννιέται ο χριστός ,ο σωτήρας του κόσμου!!! Βρισκόμαστε λοιπόν λίγο πριν την άγια μέρα των Χριστουγέννων και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη εορτή της γέννησης του θεανθρώπου. Οι ετοιμασίες μας όμως στρέφονται κυρίως γύρω από το εορταστικό τραπέζι, το στολισμό του δέντρου και το φωτισμό των μπαλκονιών. Όλα αυτά είναι ασφαλώς ευχαρίστα και μας βοηθούν να νοιώσουμε διαφορετικά και να βρεθούμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους.

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων όμως είναι πολύ πιο βαθύ, πολύ πιο δυνατό!!! Ο Χριστός παίρνει την ανθρωπινή φύση, έρχεται να γεννηθεί στο ταπεινό σπήλαιο της βηθλεέμ, να διδάξει και αργότερα να σταυρωθεί μονό και μονό από αγάπη για τον άνθρωπο και με αποκλειστικό σκοπό τη σωτηρία του. Μέσα από τη γέννηση του αναβλύζει το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς. Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν το θρίαμβο της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης!!!
Σε αυτή τη περίοδο λοιπόν της ηθικής και οικονομικής κρίσης έχουμε όλοι ανάγκη να ανοίξουμε την κάρδια μας στο συνάνθρωπο και να σταθούμε ο ένας διπλά στον άλλο. Μονό έτσι τα Χριστούγεννα θα βρουν το πραγματικό τους νόημα.
Φέτος περισσότερο από ποτέ, λόγο των τεράστιων οικονομικών δυσχερειών που περνάει η πατρίδα μας πρέπει να ευχαριστήσουμε το Παναγιότατο ποιμενάρχη μας που καταφέρνει να συντηρεί άριστα τα δεκατρία ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Ας του ευχηθούμε λοιπόν ο γεννηθείς κύριος να του προσφέρει υγεία και μακροημέρευση και να τον ενδυναμώνει σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες εποχές ώστε να συνεχίσει με την ιδία επιτυχία το θεάρεστο έργο του.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών μας για την άριστη συνεργασία που έχουμε και την άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε κάλεσμα μας. Ας γιορτάσουμε μαζί με τα παιδία μας τη γέννηση του σωτήρα μας και ας τους χαρίσουμε το πιο ζεστό μας χειροκρότημα.
Χρόνια πολλά!!!

Καλή και ευλογημένη χoνια σε όλους!!!!!
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι μικροί μαθητές οι οποίοι με χαριτωμένο τρόπο παρουσίασαν το χριστουγενιάτικο πρόγραμμά τους και ο π. Θεόκλητος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του ποιμενάρχου μας για καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη νέα χρονιά.
"Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως"