Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

"Κύπελλο Χριστουγέννων" Ελληνορωμαϊκής Πάλης στην Σπάρτη

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης και διοργανωτή τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης μας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Κύπελλο Χριστουγέννων Ελληνορωμαϊκής Πάλης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και θα κορυφωθούν στις 13:30 το μεσημέρι με παλαιστές της Εθνικής Ομάδας σε αγώνες επίδειξης. Το φίλαθλο κοινό της Σπάρτης αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους Αθλητές της Εθνικής Ομάδας Πάλης αλλά και αθλητές από συλλόγους της Πελοποννήσου.

Το Κύπελλο Χριστουγέννων Πάλης είναι ο προπομπός της νέας χρονιάς για το άθλημα και για την πόλη της Σπάρτης αφού τον Απρίλιο του 2012 θα φιλοξενήσει το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης. Η πάλη είναι ένα αρχαίο Ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο δυο άνδρες πάλευαν και ο δυνατότερος στεφόταν νικητής. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το νικητή της πάλης, σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος, της πάλης.

πηγή: notosspor