Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εθελοντισμός-υπηρετείν-έσο έτοιμοι

Εν μέσω οικονομικής κρίσεως, εκεί όπου τα βλέματα ολονών είναι στραμένα στο οικονομικό γίγνεσθαι και ο παλμός των γεγονότων χτυπά στον ρυθμό των ευρώ, παρεούλες μικρών και μεγαλύτερων πολιτών έθεσαν σαν προτεραιότητα την καλή πράξη της ημέρας, την υποστήριξη της φιλίας, της συναδελφοσύνης, τη χαρά της δημιουργίας και το ξέφρενο κέφι. Έτσι, δράτοντας την ευκαιρία εορτασμού του πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε, οι πρόσκοποι της οργάνωσαν ένα υπέροχο εορταστικό Σαββατοκύριακο στην καρδιά της Σπάρτης καλώντας τα Προσκοπικά Συστήματα του Κιάτου και της Τριπόλεως. Στην πόλη που κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα το 300ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων, το πρωινό του Σαββάτου, λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές έφτασαν στον προαύλιο χώρο του πολιούχου της πόλης μας αναμένοντας καρτερικά την περιφορά της εικόνας του προστάτη Αγίου της. Κατόπιν, ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους πολίτες στην πλατεία: μεγάλους και παιδιά με τα τραγούδια και τους χορούς τους. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την «Οδό Ονείρων» παρουσιάστηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Κοντό, υπαρχηγό της αγέλης Λυκοπούλων ο οποίος υποδυόμενος τον Δον Παλέτα, προσέλκυσε πλήθος μικρών και μεγάλων. Το μεσημέρι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στα 101 μέτρα χαρτί, σύμβολο των 101 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του Ελληνικού Προσκοπισμού στη Χώρα μας. Οι νικητές, σπαρτιατόπαιδα και πρόσκοποι έλαβαν τα βραβεία και τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους και συνέχισαν το Παιχνίδι Θησαυρού στο πάρκο του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας όπου πέρασαν το πιο δραστήριο δίωρο του Σαββάτου. Δημιούργησαν αγάλματα, κατασκευές, συνέθεσαν τραγούδια, επιδόθηκαν σε δοκιμασίες, έμαθαν να προσανατολίζονται… Οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές γνωρίστηκαν με την Σπάρτη μέσα από το Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης και την έρευνα που διεξάχθηκε σχετικά με τον βίο του πολιούχο μας, προετοιμασμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία από την κοινότητα των ανιχνευτών μας. Προετοίμασαν το θεατρικό δρώμενο της βραδινής ψυχαγωγίας και δείπνησαν στο σχολείο, όπου με χαρά οι γονείς των Προσκόπων προσέφεραν εδέσματα και γλυκίσματα σε όλους. Το πρόγραμμα έκλεισε με θεατρικές παραστάσεις από τα ίδια τα παιδιά και με ηρεμία πέρασε η βραδιά υποστηριζόμενη από τις βραδινές σκοπιές υπηρεσίας των προσκόπων και των ανιχνευτών.

Η επόμενη ημέρα ήταν το ίδιο γεμάτη: Ξεκινώντας με την πρωινή προσευχή μας, την έπαρση της Σημαίας μας και τις «κραυγές» των Λυκοπούλων των Προσκόπων και των Ανιχνευτών μας.... «Με κέφι, τραγούδι, χαρά: η αγέλη μας πάει μπροστά. Χαρούμενοι για τη ζωή: ΑΓΕΛΗ: ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ!». Περιηγηθήκαμε στο Μουσείο Ελιάς. Αποχαιρετιστήκαμε με το τραγούδι του αποχωρισμού, δίνοντας υπόσχεση παντοτινής φιλίας και μελλοντικής επανασύνδεσης. Όλοι μείναμε ευχαριστημένοι. Μας μένει η γλυκιά νοσταλγία των ευχάριστων στιγμών που περάσαμε όλοι μαζί και της προσμονής να τα ξαναπούμε στο προγραμματισμένο εκδρομικό τετραήμερο του συστήματος αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.

Όλα τα παραπάνω δε θα είχαν συντελεστεί χωρίς τις ευγενικές χορηγίες που μας δόθηκαν. Με την συμπαράσταση του τοπικού υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου μέσω του εκπροσώπου της Διευθυντή κ. Κατσουγκράκη Ιωάννη, τον κ. Άκη Κουλογεωργίου ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού STAR FM που μας ενίσχυσε με το σύστημα ήχου, της Λαβιογάλ-Κυριαζάκος αβεε, των οπωροπωλών κ.κ. Δημητρίου Αδαμάκου, Νικόλαου Ζαχαρόπουλου και Παναγιώτη Τζιτζιλόμου (Άργος), των αλλαντικών Παναγιώτη Φλώρου της Υαλοτεχνικής Παπαϊωάννου καθώς και των κυριών: κ.κ. Σίδερη-Ρεμπή Γαριφαλιά (Λίτσα), Μπέτυ Λιόντου, Γεωργίας Αυγουλέα, Παναγιώτας Παπανδρέου, Ιωάννας Καπετανέα, Μαρίας Θεοδωρακάκου, Θέκλης Κοντοέ, Κατερίνας Καράμπαμπα, Μαρία Γεωργανέ & Ευαγγελίας Λαμπρινάκου το διήμερο είχε μία καταπληκτική νότα της γνωστής σπαρτιατικής φιλοξενίας. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνουν. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Πατήρ Ορφανάκο Κωνσταντίνο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου καθώς και το 2ο - 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης για την φιλοξενεία που μας πρόσφεραν.

Ευχή όλων των προσκόπων της Σπάρτης, του προσκοπικού δικτύου και της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης είναι να βρεθεί ένας χώρος να στεγαστούμε καθώς μέχρι σήμερα φιλοξενούμαστε για τις συγκεντρώσεις μας από το 3ο γυμνάσιο Σπάρτης.
Τηλ. Πληροφοριών: 6938946305