Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στείρωση αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Μονεμβασιάς

Ανάρτηση από το ΠΑΚΙΑ.

Για τρίτη φορά μέσα στο 2011, Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασίας συνεπής στις αρχές του, κατάφερε να συγκεντρώσει ικανό αριθμό αδέσποτων ζώων (σκυλάκια και γατάκια) από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς και να προβεί στην στείρωσή τους, με σκοπό να περιορισθεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου και χορήγησε για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου του 2011 το Αγροτικό Κτηνιατρειο Μολάων. Σε μια συντονισμένη προσπάθεια τα περισσότερα μέλη του συλλόγου, συγκέντρωσαν και μετέφεραν με δικά τους μέσα τα αδέσποτα ζώα, τα οποία στειρώθηκαν από εμπειρότατο κτηνίατρο, καλεσμένο από τον Φιλοζωικό. Η παραπάνω ενέργεια των ευαισθητοποιημένων δημοτών μας, πρέπει να μας βρει όλους συμπαραστάτες και αρωγούς, διότι έτσι δείχνει και προβάλει τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Λίγα λόγια για τον Φιλοζωικό.
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 2010, ως μια δυναμική προσπάθεια μερικών ευαισθητοποιημένων δημοτών του τόπου μας, με βασικούς σκοπούς την προστασία και βοήθεια αδέσποτων και μη ζώων, την διαρκή ενημέρωση και αφύπνιση των συμπολιτών μας σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων, καθώς και την καταπολέμηση κρουσμάτων κακομεταχείρισης, δηλητηρίασης και κακοποίησης τους.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου, έχουν αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί και υιοθετηθεί αρκετά αδέσποτα ζώα, έχουν σωθεί και θεραπευθεί ζώα θύματα κακοποίησης, με μεγαλύτερο έργο ως τώρα, το τετραήμερο στειρώσεων αδέσποτων αλλά και κατοικίδιων σκυλιών και γατιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2011, όπου στειρώθηκαν συνολικά 50 ζώα.

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλη του συλλόγου, να προσφέρετε με οποιοδήποτε τρόπο την βοήθεια σας ή να υιοθετήσετε κάποιο από τα αξιολάτρευτα ζωάκια μας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6970474988. Στο Βίντεο μιλάει η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. ILSE OLBRICH.