Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμου & Υπεραποστάσεων(ΕΟΣΛΜΑ – Υ) με την ευγενική οργανωτική συμμετοχή των:
1) Α.Ε ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΦΙΛΙΣΙΟΥ
2) Γ.Α.Σ ΣΚΑΛΑΣ,
3) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ,
4) ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ,
5) Α.Ο ΚΡΟΚΕΕΩΝ,
6) ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ(ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΥ),
7) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ,
8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ,
9) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΙΚΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,
10) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΙΩΤΗ,
11) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΗΜΟΝΑ,
12) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΣΙΟΥ.
 προκηρύσσουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1 χλμ. και αγώνα δρόμου 8χλμ. ΄΄1ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας΄΄ που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας στις 2 Φεβρουαρίου 2014, στις 11.00 π.μ.. Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ και έχει καταχωρηθεί στο επίσημο καλεντάρι της.

KATHΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ημιμαραθώνιος Ευρώτα: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 21.100 μέτρων που θα διασχίσει κυκλικά το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ,Γεώργιος – Σκάλα – Λεήμονας – Έλος – Βλαχιώτης – Αγ. Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Όριο τερματισμού: 3 ώρες(μέχρι τις 14.00)
1ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας: Λαϊκός Αγώνας δρόμου μήκους 8χλμ. που θα διασχίσει την Σκάλα δύο φορές Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ.Γεώργιος – Σκάλα(συνεχίζουμε ίσα στην διχάλα που οδηγεί για Λεήμονα) – Αγ.Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Όριο τερματισμού: 1 ½ ώρα(μέχρι τις 12.30)


*Σημ.: Και οι 2 αγώνες θα έχουν κοινή έναρξη από την ίδια αφετηρία(Περιστέρι), θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή μέχρι και την Σκάλα, όπου εκεί σε κατάλληλο σημείο, οι δρομείς των 8χλμ.θα επιστρέψουν διανύοντας ξανά την Σκάλα για να τερματίσουν και πάλι στο Περιστέρι, ενώ οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα ακολουθήσουν τον δρόμο για Λεήμονα και Έλος προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
09.30: Προβλεπόμενη άφιξη εκδρομής από Αθήνα
11.00:Εκκίνηση αγώνων Ημιμαραθωνίου και αγώνα 8χλμ.
12.30:Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 8χλμ.
14.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 21,1χλμ.
14.05: Απονομές επάθλων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Εκκίνηση-Τερματισμός: Και οι 2 αγώνες, θα ξεκινήσουν από την Κεντρική πλατεία του Περιστερίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Η ώρα έναρξης και των δύο αγώνων είναι η ενδεκάτη πρωινή(11.00 πμ.) Οι τερματισμοί θα γίνουν ακριβώς πάνω στην ίδια πλατεία.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της γης της Πεδιάδας του Ευρώτα(πορτοκάλια, λάδι, ελιές) καθώς και αναμνηστικό t – shirt.

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:
-Μέχρι 29 ετών
-30-39 ετών
-40-49 ετών
-50-59 ετών
-60 & άνω
Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:
-Mέχρι 39 ετών
-40 ετών και άνω

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία,
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 8χλμ.
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Στον εν λόγω αγώνα δεν θα απονεμηθούν ηλικιακά έπαθλα.
Επίσης θα βραβευτούν ο πρεσβύτερος δρομέας και η πρεσβυτέρα δρομέας που θα λάβουν μέρος. Τιμητικές ειδικές πλακέτες θα δοθούν σε διάφορους φορείς και πρόσωπα, ανάλογα που θα κρίνει η οργανωτική επιτροπή.

Φύλαξη πραγμάτων: 
Πλησίον της αφετηρίας του αγώνα, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για την φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Γεύμα
Στους συμμετέχοντες αθλητές θα προσφερθεί, από τους διοργανωτές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, μετά το τέλος του αγώνα, γεύμα πάνω στην Κεντρική πλατεία του Περιστερίου, που θα αποτελείται από ψητά εδέσματα, μπύρες και αναψυκτικά.

Πληροφοριές Διαδρομής:
Και οι 2 αγώνες, τόσο του Ημιμαραθωνίου, όσο και των 8 χλμ. είναι κυκλικοί. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη και δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο ανηφόρες, οπότε όπως καταλαβαίνετε ενδείκνυται η εν λόγω διαδρομή για ρεκόρ. Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας διαπερνάει πάνω από 2 διαφορετικές γέφυρες του Ευρώτα και ο αγώνας των 8 χλμ. περνάει 2 φορές πάνω από την κεντρική γέφυρα του Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και αστυνομική δύναμη όπου χρειάζεται, προκειμένου να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει όχημα όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεδοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
-στο 5ο χλμ (σταθμός Αγ.Γεωργίου) με νερό – ισοτονικό
-στο 7ο χλμ (γήπεδο Σκάλας) με νερό-ισοτονικό
-στο 10,5 χλμ.(πλατεία Λεήμονα) με νερό-ισοτονικό
-στο 12,5 χλμ.(πλατεία Έλους), με νερό, ισοτονικό
-στο 16ο χλμ.(πλατεία Βλαχιώτη), με νερό, ισοτονικό
-στο 19οχλμ.(πλατεία Αγ.Γεωργίου) με νερό, ισοτονικό(ο εν λόγω σταθμός είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο 5ο χλμ.)
Καθώς και στον τερματισμό στην πλατεία του Περιστερίου.
Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:
-Στο email: imi.mar.evrota@gmail.com όπου θα δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας, την ηλικία σας και τον Σύλλογο που τυχόν ανήκετε, καθώς και τον αγώνα που επιθυμείτε να συμμετάσχετε.
- Στα τηλέφωνα: 6989783350 (Θεοδώρα Φιφλή) και 6909389162 (Παύλος Γορανίτης)
-Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλοι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής σας πατήστε εδώ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής θα διοργανώσει ΔΩΡΕΑΝ, αυθημερόν εκδρομή από την Αθήνα, με ώρα αναχώρησης για το Περιστέρι στις 05.00, από την πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πούλμαν παρακαλώ στείλτε email στο pavlosgor@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 6909389162. Όποιος δηλώσει για την εκδρομή του Απόλλωνα θα τον δηλώσουμε εμείς κατευθείαν και για την συμμετοχή του στον αγώνα, οπότε δεν χρειάζεται να απευθυνθεί στους αρμοδίους, προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή. Για περισσότερα όσον αφορά την εκδρομή απευθυνθείτε με κλικ εδώ.

Θα ήταν χαρά μας, να σας υποδεχτούμε στο χωριό μας και να τρέξετε σε μία όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα,αντικρύζοντας έχοντας ως φόντο τα αγέρωχα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Ευρώτα