Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τα χημικά όπλα της Συρίας
πιο κοντά σε Λακωνία- Μεσσηνία!!!

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε....

Δυτικά της Κρήτης και μεταξύ του Ν. Χανίων και της Μάλτας είναι πολύ πιο κοντά στη Λακωνία και τη Μεσσηνία από ότι στη μεγαλόνησο. Μόνον μέχρι τα 24νμ δυτικά της Κρήτης το κοντινότερο στεριανό σημείο της ευθείας Μάλτας-Κρήτη είναι ο Νομός Χανίων.

Από τα 25νμ έως τα 52νμ κοντινότερο σημείο είναι τα Αντικύθηρα, 
από τα 53νμ έως τα 67νμ είναι τα Κύθηρα, 
από τα 68νμ έως τα 105 νμ είναι η Λακωνία και 
από τα 106νμ έως και τα 260νμ η Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα η περιοχή της καταγωγής του Πρωθυπουργού μας στα Νοτιοδυτικά του Νομού!!!
Στις αρχές Ιανουαρίου 2014 διαβάζουμε στο Reuters και στο BBC ότι μέρος του χημικών όπλων της Συρίας θα καταστραφεί στα διεθνή ύδατα, δυτικά του Νομού Χανίων στην Κρήτη. Η «επιχείρηση» συντονίζεται από τον ΟΗΕ και από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων, και σε αυτήν εμπλέκονται πολεμικά πλοία της Ρωσίας, Κίνας, ΗΠΑ.

«Τον τεράστιο κίνδυνο από τα χημικά της Συρίας που θα πετάξουν ανοικτά των Χανίων» υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής/ Greek IPPNW κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου.

Την έντονη διαφωνία του για την απόρριψη και την καταστροφή των χημικών Δυτικά της Κρήτης εκφράζει ο καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Ευάγγελος Γιδαράκος, ενώ αντίθετος είναι και ο Επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικός Επιστημών «Δημόκριτος» και πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Χημικών κ.Νίκος Κατσαρός.

Σημειώνουμε ότι μια σειρά χώρας όπως η Νορβηγία, το Βέλγιο ακόμα και η Αλβανία «αρνήθηκαν να γίνει αυτή η ενέργεια στα δικά τους χωρικά ύδατα». Άγνοια για την απόρριψη και την καταστροφή των χημικών Δυτικά της Κρήτης, δηλώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού!!!

Με αφορμή τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε, χωρίς να έχει γίνει καμία διάψευση, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την καταστροφή των περίπου 1400 τόνων των Συριακών χημικών όπλων μέχρι τα μέσα του 2014, αρχίζοντας από την απόρριψη 800 τόνων στα διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα (δυτικά τη Κρήτης), τη Μάλτα και την Ιταλία, οι ΦτΦ/NFGR δηλώνουν ότι:

1. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι εξοπλισμοί, ο πόλεμος, τα χημικά και τα πυρηνικά όπλα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της κοινωνίας.
2. Ευθύνες δεν έχουν μόνο οι χρήστες των χημικών και των πυρηνικών όπλων αλλά και αυτοί που διαθέτουν την τεχνογνωσία, την οποία πουλούν μαζί με τις πρώτες ύλες για την κατασκευή τους, που στη συνέχεια προσπαθούν να «καταστρέψουν» - φαύλος κύκλος.
3. Απευθύνουμε έκκληση στους λαούς της Μεσογείου, της Ευρώπης και όλου του κόσμου να συντονίσουν τους αγώνες τους και να απαιτήσουν να μη γίνει η απόρριψη των χημικών όπλων της Συρίας στη κλειστή λεκάνη της Μεσογείου που έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης Λίμνης με πολύ αργό ρυθμό ανανέωσης των υδάτων.
4. Οι συνέπειες από την απόρριψη των χημικών στη Μεσόγειο θα είναι καταστροφικές για τους φτωχούς λαούς της Μεσογείου (οικονομία, τουρισμός), για τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα.
5. Η απόρριψη ραδιενεργών αποβλήτων από τη Μαφία στα ανοικτά της Ιταλίας είναι ήδη μια σοβαρή απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου.

ενημέρωση από το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.