Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ο κυβερνήτης

«Ο κυβερνήτης Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυβέρνηση των υποτακτικών», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και αποσύρθηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαρίσει αναδρομικά οφειλές και πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους, αλλά και εισαγωγικές εταιρείες με διαφορετικό αντικείμενο. Κι όταν μιλάμε για πετρέλαια στην Ελλάδα, μιλάμε πρωτίστως για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη Motor Oil, την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας.

Συνεχεια στο unfollow

Υ.Γ. Έτσι για να πάμε λίγα χρονάκια πίσω, ας πούμε, στο 2008 όπου SHELL & PB τσιμπάνε πρόστιμο συνολικά 50.000.000,00 ΕΥΡΩ και μετά αλλάζουν χέρια αμφότερες....

Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα της shell  hellas,  τον Ιούνιο του 2010 η Shell ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας της στην Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.

Η πώληση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, τα οποία θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το σήμα και τα προϊόντα της Shell μέσω μίας, αρχικά, πενταετούς Σύμβασης Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και Motor Oil Hellas, τις δραστηριότητες των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, των χημικών, του υγραέριου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.

Βρηκαμε στο ΥΠΕΚΑ τα επιβληθέντα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων αλλά πραγματικά δεν εντοπίσαμε αν και πότε πληρώθηκαν τα ανωτέρω πρόστιμα.