Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ: όταν τρέχουν και φυλακίζουν τους μάγειρες χωρίς λόγο και αιτία!

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο στο Γύθειο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του «Παραλόγου τη θητεία». Ένα μικρό στρατόπεδο, που ο Στρατός ανεβάζει την κακόγουστη και τραγελαφική παράσταση «γίνε μάγειρας σε 6 βδομάδες βλέποντας βίντεο σε προτζέκτορα, κάνονατς αγγαρείες και παρελάσεις», καθώς δεν προσλαμβάνει επαγγελματίες μάγειρες αλλά χώνει τους φαντάρους.

Έτσι όχι μόνο μάγειρας δε γίνεσαι, αλλά ουσιαστικά αποτελείς θύμα της κακοδιοίκησης και της βαναυσότητας που με ποινές, καμπάνες για το παραμικρό, με μόνιμη ταρίφα το «δύο μέρες φυλακή», με απίστευτο ψυχολογικό πόλεμο, επιχειρούν να τιθασεύσουν νέους ανθρώπους που βιώνουν όλη την ανοργανωσία και την αχρηστίλα (!). Καθημερινά βγαίνουν αναφερόμενοι γύρω στα 30 άτομα για να επιβεβαιωθεί η διοίκηση της μονάδας και να νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Το τι σημαίνει εκπαίδευση μαγείρων στον Ελληνικό Στρατό μας αποκαλύπτει η συγκεκριμένη παλιότερη ανάρτηση: Οι μάγειρες στον στρατό εκπαιδεύονται για 3μιση βδομάδες στη Σπάρτη και 3μιση στο Γύθειο. Στη Σπάρτη απλά σε θέλουν για να τους κάνεις τις καθαριότητες τις σκοπιές και τις υπηρεσίες, ενώ η εκπαίδευση περιορίζεται σε προβολή συνταγών σε προτζέκτορα!!! Ο οποίος δεν δουλεύει, δηλαδή μας φωνάζουν σε μια τεράστια αίθουσα και μας λένε κοιμηθείτε!! Χωρίς να ξέρουμε να βράσουμε ούτε Αυγό θα πάρουμε πιστοποιητικό από το κράτος για τις γνώσεις μας!!! Και στις μονάδες που θα πάμε μετά μας περιμένουν να τους μαγειρέψουμε!!

Ξέχασα πως το πιο σημαντικό είναι να παρελάσουμε με περηφάνια για τον Ελληνικό στρατό με πολλές πρόβες κόβοντας τις άδειες μας και τις εξόδους μας. Και να συμπληρώσουμε όλες τις ανούσιες υπηρεσίες και σκοπιές για ένα ακόμη μήνα σε ένα στρατόπεδο που εκπαιδεύει τους μάγειρες σε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη μαγειρική! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αυτός όμως είναι ο ελληνικός στρατός των Κάντα, Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου, Μειμαράκη, Σπηλιωτόπουλου, Παπαντωνίου, που στήριξαν ολόθερμα η ΝΔ του Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ των Σημίτη-Παπανδρέου-Βενιζέλου. Ένας Στρατός που ξόδευσε την περίοδο 1996-2006 περίπου 25 τρισεκατομμύρια δραχμές σε αγορές-βασικά άχρηστων όπλων-και σήμερα οι πολιτικοί που έκλεισαν τις συμφωνίες δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πόσες μίζες άρπαξαν! Με την συνδρομή όμως των μεγαλοδημοσιογράφων, των καναλαρχών-εκδοτών, των Ελλήνων εμπόρων και βιομήχανων όπλων, τα έπαιρναν πάντα από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία.... Αυξάνοντας όμως την αξία των αγορασμένων οπλικών συστημάτων, που εμείς πληρώναμε! Δηλαδή, όλοι Αυτοί, Μαζί, Έκλεβαν Εμάς!

Και τώρα οι ίδιοι πολιτικοί μας απολύουν, μας χαρατσώνουν, μας κλέβουν τα σπίτια και διασκεδάζουν στην Πάολα, μας στέλνουν μετανάστες και επιβάλλουν παντού την σύγχρονη δουλεία του κόσμου της εργασίας. Αλλά να προσλάβουν επαγγελματίες μάγειρες δεν έχουν λεφτά.... Αύριο θα μας πουν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν τα μαγειρεία-όπως ιδιωτικοποίησαν τα ΚΨΜ-για να εξασφαλίσουν χρυσοφόρα συμβόλαια στους Ιδιώτες!!!

Αυτό είναι το Succes Story των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου: κέρδη στους επιχιερηματίες, απολύσεις, εργασιακές σχέσεις γαλέρας, περικοπές και φόρους στον εργαζόμενο λαό.
Ως πότε θα το ανεχόμαστε;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437