Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έργο GREENCULTURE του Προγράμματος Youth in Action

Εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου με τίτλο «GREENCULTURE» του προγράμματος YOUTH IN ACTION, συνολικού προϋπολογισμού 20.511,60€, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Fare Ambiente-Movimento Ecologista Euro-mediterraneo. Το έργο αφορά στη διαπολιτισμική ανταλλαγή νέων, η οποία θα λάβει χώρα στο Capaccio της Ιταλίας τον Μάιο του 2012.

Στην ανταλλαγή αυτή θα συμμετάσχουν 20 νέοι (10 αγόρια και 10 κορίτσια) από το δήμο Ανατολικής Μάνης, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Capaccio και 20 νέοι από την Ιταλία, ηλικίας 18-25 ετών.Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι θα συμμετάσχουν σε σεμινάρια βιωματικής εμπειρίας.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν 2 προπαρασκευαστικά σεμινάρια σε κάθε χώρα για την διοργάνωση κάποιων σχετικών δραστηριοτήτων, στα οποία θα εκλεχθούν οι εκπρόσωποι των νέων οι οποίοι θα συμμετάσχουν επιπλέον και σε προπαρασκευαστική συνάντηση στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2012.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των νέων. Αντικείμενο του έργου είναι η κλιματική αλλαγή, η συμμετοχή των νέων στις διαδικασίες και η σημασία της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Στόχος του έργου είναι να ενεργοποιήσει τους νέους ως πολίτες και ιδιαίτερα να τονώσει τη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη. Στόχο επιπλέον αποτελεί η διαπολιτισμική προσέγγιση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη «πράσινων» συμπεριφορών.

περισσότερες πληροφορίες: Δήμος Ανατολίκης Μάνης