Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Ο Σύλλογος ΟΛΗΣ της Μάνης «Η Ευνομία» με συγκίνηση, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, επιτέλους η Νίκη έφτασε. Μετά την επιτυχή έκβαση της Δημιουργίας, έστω και ακρωτηριασμένου τραυματισμένου» του Δήμου Δυτικής Μάνης(ας όψονται οι Δικτατορολάγνοι). Οι μακροχρόνιοι Αγώνες της, όπως και εκείνων των Μανιατών που συμμετείχαν, βρήκαν δικαίωση: Η Μάνη εντάχθηκε στο άρθρο 62 του Νόμου 998/79. Αυτό σημαίνει ότι από τούδε και στο εξής δεν θα καλούμαστε να αποδείξουμε στην Πολιτεία και στην Δικαιοσύνη το αυτονόητο: ότι τα προγονικά κτήματά μας στη Μάνη ΔΕΝ τα αρπάξαμε από κανέναν οθωμανό, όπως μέχρι τώρα ισχυρίζονταν διάφοροι κρατικοί υπάλληλοι αλλά, ανέκαθεν τα διαφεντεύαμε, τα ορίζαμε και ήταν εκείνα τα Ελεύθερα Χώματα απ’ όπου ξεκινήσαμε στις 17 Μαρτίου 1821 για τον πόλεμο κατά της τουρκιάς, για να κατακτήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα αυτό που εμείς ήδη είχαμε: Ελευθερία!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μετά τη δικαίωση του Αγώνα μας θα αναπαυθούν τα κόκκαλα των Μανιατών που έπεσαν για την Πατρίδα σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες, από το ’21 μέχρι τα Ίμια και η γεμάτη Δόξα Ιστορία της Μάνης δεν θα έχει υποστεί στρεβλώσεις και ύβρεις. Από την θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στον Αγώνα και ιδιαίτερα πέντε κρατικούς υπαλλήλους που, σε κρίσιμες στιγμές, δεν λύγισαν αλλά έπραξαν το ελληνικό καθήκον τους γράφοντας σε επίσημα έγγραφα την αλήθεια που έτσι κι αλλιώς διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία: πως η Μάνη δεν ήταν τουρκοκρατούμενη αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Παράλληλα ΔΕΝ ξεχνάμε και αυτούς –πολιτικούς και υπαλλήλους- που πρόδωσαν την Ελλάδα διαστρέφοντας την Ιστορία της Μάνης. Να γνωρίζουν ότι η στάση και οι πράξεις τους παραμένουν στην Μανιάτικη Μνήμη και πως θα έλθει πολύ σύντομα η ώρα της πληρωμής…

Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολιτική παρέμβασή τους στον Αγώνα τους βουλευτές Δημήτρη Κουσελά και Λεωνίδα Γρηγοράκο αλλά και όλους όσους ετίμησαν το αίμα των προγόνων μας. Ειδικότερα ευχαριστούμε:
Τους Βουλευτές:
1.Καρχιμάκη Μιχάλη, διότι δεν ξέχασε το κοινό αίμα μας και μπήκε μπροστάρης στον αγώνα από την πρώτη στιγμή, και έθεσε στέρεες βάσεις για τον μεγάλο αγώνα. Έτσι η κοινουβουλευτική ομάδα Νομικής Τεκμηρίωσης «μπήκε» στα βαθειά αφού συνυπέγραψε και ο πρώην Υπουργός Γεωργίας κ.Γ. Ανωμερίτης
2.Νιότη Γρηγόρη
3.Αποστολάκο Γρηγόρη
4.Δαβάκη Αθανάσιο
5.Λαμπρόπουλο Γιάννη
6.Βορίδη Μαυρουδή.
7.Πλεύρη Αθανάσιο
8.Γεωργιάδη Άδωνη
9.Ψαριανό Γρηγόρη
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Ιστορία θα τους ανταποδώσει αυτά που προσέφεραν στην αγέρωχη πατρίδα μας. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πόπη Σουφλή , διαχειρίστρια του BLOG “ATTIKA NEA” για την αδελφική της συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα στον οποίο ΠΙΣΤΕΨΕ και αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις. Ελάχιστος φόρος τιμής να την θεωρήσουμε ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ επί τιμή και ειδικό μέλος του Δ.Σ της «Ευνομίας».

Στους ανά την Ελλάδα φίλους - αδελφούς «BLOGERS», που μας συμπαραστάθηκαν στον κοινό αγώνα και έδωσαν δύναμη στη φωνή μας και κουράγιο στην ψυχή μας, τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ και αγώνα για την Ελλάδα μας.

Ευχαριστούμε προσωπικά τον Ντίνο Πλεμμένο , εκδότη - διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερίας» Μεσσηνίας, την Άντα Αποστολάκη εκδότρια – διευθύντρια της εφημερίδας του Θάρρους Μεσσηνίας, τον Αθανάσιο Τσαμούλη , εκδότη - διευθυντή της εφημερίδας «Φωνή» της Μεσσηνίας, που επί χρόνια συμπαραστάθηκαν στους κοινούς μας αγώνες και μέσω των εντύπων τους κατέδειξαν ότι η Μάνη ήταν και θα παραμείνει ΑΔΟΥΛΩΤΗ. Έδωσαν την ευκαιρία να μάθουν χθες και σήμερα οι «ευτελείς ψευτοπροστάτες της γης» πως «Όταν η Μάνη κινδυνεύει, δεν υπάρχει ΑΜΑΧΟΣ πληθυσμός».
Ευχαριστούμε τέλος, τις Μανιάτικες φωνές και εκδόσεις σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έμφαση σε τέσσερες καθάριους χαρακτήρες της Μάνης: Στον Χρίστο Κοτσωνή, εκδότη του περιοδικού «ΌΡΙΟΝ», στον Γιώργο Δημακόγιαννη, εκδότη της εφημερίδας «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ» Τον κ. Γ. Σκορπιδέα , και στον Αντώνη Φελούρη , που μέσω του τηλεοπτικού σταθμού που διευθύνει, «ΕΛΛΑΔΑ ΤV», έφθασε η φωνή μας στα πέρατα της οικουμένης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Απανταχού της Γης Μανιάτες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία του ιερού σκοπού μας.
Σε όσους Μανιάτες αγωνίστηκαν από ΟΛΕΣ τις θέσεις δεν λέμε ευχαριστώ, αφού ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο αγώνας για τη Μάνη είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ!

Μετά την νέα οριοθέτηση των Δήμων, μέσω του «Καλλικράτη», η Βέργα - Αλμυρός ανήκουν στον Δήμο Καλαμάτας, δηλαδή εκτός ορίων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αυτό είναι και το επόμενο στάδιο του Αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται: ξεκαθαρίζουμε ότι η «Ευνομία» θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ όλα όσα επί χρόνια στερήθηκαν από τη Μάνη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του Αγώνα μέχρις ότου λυθούν και τα υπόλοιπα πολλά προβλήματα που υφίστανται. Γνώμονας είναι πως η Μάνη πρέπει να λάβει αυτά που η Πατρίδα της οφείλει. Παράλληλα, όλοι εμείς οι Μανιάτες έχουμε ΧΡΕΟΣ να διατηρήσουμε τη φυσιογνωμία και το περιβάλλον της Μάνης, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την αισθητική – αρχιτεκτονική της παραμόρφωση από καταστροφές και ξένα προς αυτή στοιχεία. Να διατηρήσουμε τα μνημεία μας που είναι: οι ξερολιθιές, οι στέρνες, τ’ αλώνια, τα μονοπάτια, οι πύργοι, τα πυργόσπιτα, οι βράχοι, η θάλασσα, οι τιμές στους νεκρούς, η Ιστορία μας, ο λιτός – μανιάτικος τρόπος διαβίωσης, και η πιο περήφανη ρήση μας: «δεν καταδεχόμαστε»!
Με γνώμονα όλα αυτά, συνεχίζουμε τον Αγώνα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΝΗΣ «ΕΥΝΟΜΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ

ΣΠΑΡΤΗ: Οδός των 118, αρ.30, τηλ: 2731082134 Φαξ:27310 82135, info@elladatv.gr
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: τηλ. 2721090180 Φαξ: 2721096566 κινητό: 6944200226, evnomia@otenet.gr ΑΘΗΝΑ: τηλ:2105983148 Φαξ:2105315270 κινητό:6977572075, nmantagaris@gmail.com ΑΡΕΟΠΟΛΗ: τηλ. & Φαξ:2733053670, gpdimak@otenet.gr

Υ.Γ. Αν κάποιους δεν αναφέραμε, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Οι αγωνιστές ήταν και είναι χιλιάδες. Η τιμή ανήκει σε όλους τους Μανιάτες και φιλομανιάτες που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας. Ο αγώνας , κατά το ήμισυ είναι ΗΔΗ αποτυπωμένος. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος τόμος του «ΟΘΩΜΑΝΟ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ»!

ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ:
Αισθανόμαστε βαθύτατη συγκίνηση και περηφάνια που μας δυσκολεύει να εκφράσουμε αυτό που αισθανόμαστε, για όσα συνέβησαν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ και Κοινοβουλευτικά επιβεβλημένα , προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της Λευτεριάς.
Ευχαριστούμε : Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που έδειξε την ορθότητα της σκέψης του , την πατριωτική του προσφορά , την ηθική αντίληψη, την Ιστορική του ΓΝΩΣΗ και την Νομική του ΔΥΝΑΜΗ, προκειμένου η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΕΝΤΙΜΟΙ Δικαστές ,να μην αγωνίζονται μόνοι τους για ΙΣΟΤΗΤΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ και παρεμπόδιση των πρόστυχων και προσοδοφόρων «παρεμβάσεων» που είχαν σαν αποτέλεσμα την απόπειρα Ιστορικού Ευτελισμού και ακρωτηριασμού ! της Μανιάτικης Ιστορίας.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο , συνεργάτη του κ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που με τον τις καθοριστικές ενέργειες και παρεμβάσεις του, έδωσε δύναμη και λύσεις στην γενική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που ΗΔΗ ΕΠΙΛΥΣΑΜΕ!! Η Μάνη τιμά και θυμάται.

Η « Ευνομία» στοχεύει σε όσα η Μάνη δικαιούται.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΖΗΤΩ Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ!