Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

"Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού"

Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων-Πλύτρας Κάλεσμα συμμετοχής στο "Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού" των Παπαδιανίκων-Πλύτρας - Έτος 2012

Η Οργανωτική Επιτροπή (συμβολικό όνομα: Εκείνες οι Άλλες) καλεί τους επίδοξους θησαυροκυνηγούς (μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού), να δηλώσουν συμμετοχή και δίνει τις παρακάτω οδηγίες:

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 4 το απόγευμα, στο σημείο εκκίνησης, στο προαύλιο του πρώην Δημαρχείου Παπαδιανίκων ή στα Μέλη του Συλλόγου ή τέλος πάντων όπου βρείτε φως μπείτε και δηλωθείτε!

Κόντρα στην Τρόικα, για τη νικήτρια ομάδα, προβλέπεται χρηματικό έπαθλο για κάθε μέλος της ξεχωριστά.

Το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού θα γίνει φέτος πέρα-δώθε στην πλατεία Παπαδιανίκων (Γιούπι δε θα χρειαστούμε αυτοκίνητα και έξοδα για βενζίνες!).

Η οργάνωση είναι το παν! Φτιάξτε την ομάδα σας (έως 6 άτομα). Δώστε όνομα στην ομάδα σας (όσο πιο ευρηματικό/αστείο, τόσο το καλύτερο). Η επίλυση των γρίφων, δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη σωματική αντοχή ή δύναμη.

Οι ομάδες που τυχόν καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως. (Μη σας παραξενέψει το ελικόπτερο-Μεγάλος Αδελφός στον Παπαδιανικιώτικο ουρανό).

Να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια ή αποκριάτικες στολές ή αποκριάτικα αξεσουάρ και να έχετε μαζί σας 1-2 στυλό ή μολύβια ανά ομάδα. Μπορείτε να κρατάτε ό,τι θέλετε (αφίσες, πανό, σημαιάκια, φωτάκια και ότι άλλο προαιρείστε) (τα κιτσαριά αποκλείονται) ή να μην κρατάτε τίποτα! Απαγορεύεται όμως please να κρατάτε αυγά (ακόμα και αν είναι από κότα αλανιάρα), μην τυχόν και μας τα πετάξετε.

Οι Ομάδες πρέπει να αποδεχτούν το μοναδικό όρο συμμετοχής: «Τι ήθελα κι έμπλεξα»!
Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Οι ομάδες συναγωνίζονται με αντίπαλο το χρόνο, λύνουν γρίφους (εύκολους, μην ανησυχείτε) και κινούνται στο χωριό (φέτος γύρω από την πλατεία). Με αυτόν τον τρόπο διασκεδάζουν, ενδυναμώνουν τις σχέσεις με τα μέλη της ομάδας τους, γνωρίζουν μέσω ορισμένων γρίφων κομμάτια της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και κομμάτια της Ιστορίας του Τόπου μας νιώθοντας σαν παιδιά, όπως έπαιζαν οι γονείς τους με τον παλιό τρόπο, ανέμελα στις αλάνες.

Λόγω πρώτης εμπειρίας για «Εκείνες τις Άλλες», φέτος οι γρίφοι θα οδηγούν τις ομάδες στα καταστήματα της πλατείας. Σε κάθε κατάστημα που θα βρίσκετε, θα σας παραδίδει ο ιδιοκτήτης τον επόμενο γρίφο, μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο σημείο και να κερδίσει ο πρώτος. Και επειδή όλοι οι καλοί χωράνε και όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα κι επειδή κακό χωριό τα λίγα σπίτια, μπορείτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να ζητάτε βοήθεια απ’ όποιον βρίσκεται μπροστά σας, φίλο, συντοπίτη, γονιό, κτλ. και να χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

Κι επειδή θέλουμε η μέρα αυτή να ξεπεράσει σε κέφι το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ρίο Αντίρριο και το Ρίο Μάρε, μόλις φτάσουν οι ομάδες στο τέρμα, στην πλατεία, μη γδυθείτε αλλά πείτε σε όλους τους φίλους σας, γείτονες, συγγενείς, γονείς και παιδιά να ντυθούν, να μασκαρευτούν, να οργανωθούν, να πλυθούν, να λουστούν, να ραφτούν και να έρθουν στην πλατεία, ώρα 7 το βράδυ, να συνεχιστεί το κέφι με μουσική, χορό και φωτιές. Εκεί θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος με έπαθλο ένα 3μερο ταξίδι σε Ελληνικό προορισμό (κλασικά)!

Και μην ξεχνάτε, χαμογελάτε γιατί είναι με τ’ αγροτικό (και ο σκύλος στην καρότσα)!