Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξεχώρισε το Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Διεύθυνση: Αλκμάνος, 23100 Σπάρτη
Τηλέφωνο: 2731021966
email: mail@gym-peir-spartis.lak.sch.gr
Εκδήλωση βράβευσης των έργων που ξεχώρισαν στο Θεσμό Αριστείας και Καινοτομίας 2011 σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις 3-2-2012 στο Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης εκπροσώπησαν ο διευθυντής του, κ. Καρράς Θεόδωρος, ο δημιουργός του έργου, Κονδυλόπουλος Ιωάννης, και οι μαθητές/τριες Βενολία Μαρία, Ζαραφωνίτη Μαίρη, Ζέππος Παναγιώτης, Μιχαλακάκου Κωνσταντίνα και Τσαρούχα Ελένη, που επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο έργο "΄Ενα ταξίδι στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ.", το οποίο βραβεύτηκε, είχαν συμμετάσχει, κατά το σχολικό έτος 2009-10, όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες, που σήμερα φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου. Σημειώνεται ότι από τα πέντε έργα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, το "Ταξίδι στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ." ήταν το μόνο που έχει εκπονηθεί σε Γυμνάσιο και αφορά τη διδακτική μαθήματος του αναλυτικού προγράμματος.

Οι μαθητές και ο υπεύθυνος του έργου παρουσίασαν όχι μόνο τον τρόπο εργασίας τους στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του σχολείου, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜ, οι Περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, οι Σχολικοί σύμβουλοι, καθώς και Πρυτάνεις Πανεπιστημίων.