Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

2ο Καρναβάλι Γυθείου Δήμου Ανατολικής Μάνης

«Ψυχή στο δρόμο», το 2ο Καρναβάλι Γυθείου, Ανατολικής Μάνης, είναι γεγονός. Η αρχική φράση από την πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη. Ψυχή στο δρόμο γιατί το χρειαζόμαστε. 
Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό χρειάζεται ο καλλιτέχνης για να εκτεθεί στο δημόσιο χώρο. Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό είναι το θέατρο του δρόμου και της δράσης. 
Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό ήταν σύνθημα στο καρναβάλι Γυθείου στα προπολεμικά χρόνια 
Στόχος μας, να αλλάξει λίγο η ζωή μας προσφέροντας ζωή και περιεχόμενο.
Δυο χέρια σφιχτά δεμένα, μια φλόγα κι ένα πλατύ χαμόγελο, η εικόνα μας κι ότι μπορεί να προσφέρει ο θαυματοποιός, ο θεατρίνος ,ο χορευτής, ο σαλτιμπάγκος, ο σχοινοβάτης ο ηθοποιός της πλάνης και της περιπλάνησης.

Φέτος μέσα από το Καρναβάλι Γυθείου 2012, επιχειρούμε αναπαράσταση της πομπής των Διονυσίων του αρχαίου Γυθείου.
Ο Δήμος οφείλει να βοηθήσει αυτό τη βήμα .Γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα του πολιτισμού και δίνει νέα μηνύματα τέχνης που έχουν σχέση με την τοπική ιστορία της πόλης.
Ο πολιτισμός είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε μαζί. Οι Δημιουργοί, η Πολιτεία και η Κοινωνία της Μάνης.
 Αγκαλιάστε το Καρναβάλι Γυθείου.
Χαρείτε το. Ενθαρρύνετε τους καλλιτέχνες με το χειροκρότημά σας. Είναι μια ανάσα για την πόλη. Μια ανάσα για σας. Μια ανάσα που τόσο την έχουμε ανάγκη. 
Βάλτε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σας.
Απολαύστε το Καρναβάλι Γυθείου 2012.


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012
Γύθειο. Περιοχές εκδηλώσεων: Ηρώο – Πάνω δρόμος - Παραλία – Κεντρική Πλατεία

Έναρξη: 14.30
Παρουσίαση λάτιν χορών από το γυμναστικό σύλλογο «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ κατασκευής μάσκας και Face Painting

Ώρα 16:30 Η πομπή του Διονύσου από τον πάνω δρόμο μέχρι την κεντρική πλατεία. Συγκεκριμένα τα δρώμενα και τα χορικά είναι ο χορός των Μυστών του Βάκχου Διονύσου από την κωμωδία του Αριστοφάνη Βάτραχοι. Την πομπή ακολουθούν και παρελαύνουν ομάδες πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων, σχολείων.

Ώρα 17:00 Κυνήγι θησαυρού
Αναζητώντας τα σύμβολα του Διονύσου με την συμμετοχή μαθητών των σχολείων το Γυθείου που συμμετέχουν σε τρεις ομάδες των 15 ατόμων . Κάθε ομάδα ξεχωρίζει από τα χρώματα της ενδυμασίας και του προσώπου. Τα παιδιά αναζητούν στο τμήμα του πάνω δρόμου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου (μάσκα, κύπελο, στεφάνι, καλάθι με σταφύλια, σκήπτρο, μανδύα, 7 νταμιτζάνες με κρασί)

Ώρα 17:10
Παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς (Γαϊτανάκι , ο Γάμος της Μαριώς, Πως το τρίβουν το πιπέρι κλπ. Παρουσίαση Latin χορών.

Ώρα 18:00
Συγκέντρωση όλων των συμβόλων του Διονύσου που έχουν βρει οι ομάδες στην κεντρική πλατεία
Άναμμα της φωτιάς – Χοροί από τους μαθητές. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με δρώμενα σ’ όλο το μήκος της παραλίας από την κεντρική πλατεία μέχρι το ηρώο. PLITS PLATS Διασκεδαστική παρέλαση με ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις. ΛΕΥΚΟ ΟΝΕΙΡΟ Ονειρική παρέλαση με λεύκα κοστούμια .
U.F.SHΟW Εντυπωσιακή παράσταση με ξυλοπόδαρα στο χώρο της πλατείας .

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων (χόντρου με λείο και κρασί) και χορευτικής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα.