Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

"ΞΕΝΙΑ" ΣΠΑΡΤΗΣ ΩΣ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


Σήμερα, 03 Φεβρουαρίου 2012 συζητήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ Λακωνίας Καθηγητή κ.Λεωνίδα Γρηγοράκου, για το θέμα της παραχώρησης του "Ξενία" Σπάρτης από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπουργείο Υγείας και στο Νοσοκομείο Σπάρτης, για την κατασκευή του ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου μέσω του ΕΣΠΑ.

Η απόφασή τελικά της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι ότι στο προσεχές νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση, θα περιέρχεται το ακίνητο του Ξενία Σπάρτης πάραυτα, στην ιδιοκτησία του Δήμου Σπάρτης.

Ήδη με την υπ΄αριθμ. 85 από 16.03.2011 απόφαση του ο Δήμος Σπάρτης, έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τη χρήση του ακινήτου "Ξενία" Σπάρτης στο Νοσοκομείο Σπάρτης,ώστε να κατασκευαστεί Κ.Υ. Αστικού Τύπου μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος ο κ.Γρηγοράκος ευχαρίστησε τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος κκ Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα καθώς και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους Βουλευτές για την αποδοχή της τροπολογίας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή), αφού μετά από συντονισμένη και μεγάλη προσπάθεια, λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου Αν.Μάνης Λακωνίας και αποκαταστάθηκε μία αλήθεια μετά από 33 χρόνια.