Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τιμητική εκδήλωση για τον Νικηφόρο Βρεττάκο (21/02/2012)

"100 Χρόνια από τη Γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου" Τιμητική εκδήλωση για το Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του, οργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 20:30), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο γιός του ποιητή και σκηνοθέτης Κώστας Βρεττάκος. Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: "Η ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου"

Ελένη Τζινιέρη-Τζανετάκου, διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, με θέμα: "Το Αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου, διαχείριση και δυνατότητες αξιοποίησης".

Χαρά Νικολακοπούλπου, Φιλόλογος και Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Φιλολόγων, με θέμα: "Η συλλογή του Νικηφόρου Βρεττάκου: Ο χρόνος και το ποτάμι".

Τα Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης θα διαβάσουν ποιήματα για τον Ταΰγετο και ποίηματα από τη συλλογή "Ο χρόνος και το ποτάμι" και θα προβληθεί βίντεο με απαγγελίες ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή.