Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΦΥΣΣΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Αναδημοσίευση από το blog afyssos
ΑΠΑΝΤΆΜΕ ΣΤΑ ΌΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΘΗΚΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Παρακαλούμε όπως η επιστολή αυτή αναγνωσθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 7-2-2012 σας αποστείλαμε μια επιστολή ώστε να μας επιβεβαιώσετε ότι διατηρείτε σε λειτουργία την παράνομη χωματερή στο Αφυσσού (θέση Προβατομάνδρα).

Την διαβάσατε στην συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2012 όπως επίσης διαβάσατε και την απάντησή σας σ’ αυτήν. Ομολογήσατε ότι παρά τις δικαστικές αποφάσεις η χωματερή αυτή, λειτουργεί συνεχώς από το Δεκέμβρη του 2009 έως και σήμερα.

Αντί όμως να αρκεστείτε σ’ αυτό και να ζητήσετε συγγνώμη από όλους τους δημότες με την ταπεινότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις, σπεύσατε ως … «αυτόκλητοι δικαστές» να …εκδικάσετε εκ νέου την υπόθεση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αφυσσού (βαφτίζοντάς την μάλιστα απαξιωτικά «γνωστή αντιδικία») και να κρίνετε ότι δήθεν δεν ισχύουν οι δικαστικές αποφάσεις !!!

Πλανάσθε οικτρά !!!

Στο Κράτος Δικαίου (α. 25 του Συντάγματος), τα νομικά επιχειρήματα προβάλλονται και οι δικαστικές διαφορές επιλύονται από τα Δικαστήρια και όχι επικοινωνιακά, όπως εκ συστήματος αρέσκεσθε να πράττετε (άραγε αν το διοικητικό Δικαστήριο απέρριπτε την αίτηση ακύρωσής μας, θα παίρνατε την απόφαση να φύγει ο δεματοποιητής από το ΧΑΔΑ;).

Όταν η Διοίκηση σφάλλει, τα Δικαστήρια τη διορθώνουν και αποκαθιστούν τον ζημιωθέντα πολίτη και τότε η Διοίκηση πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως, άμεσα και αποτελεσματικά (α. 95 του Συντάγματος). Εσείς δεν συμμορφωθήκατε, ούτε στο νόμο, ούτε στις δικαστικές αποφάσεις ούτε προτίθεστε να το πράξετε, όπως αποδεικνύετε με την επιστολή σας.

Από το 2009 που ξεκινήσαμε τις δικαστικές ενέργειες – διότι εσείς μας αναγκάσατε - για το κλείσιμο της χωματερής, έχουμε κερδίσει όλες τις δίκες για τη μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία της πόλης μας υπόθεση αυτή.

Με τις ψυχοφθόρες και δυσβάστακτες οικονομικά ενέργειές μας, πετύχαμε να αναδειχθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, κάτι που διαχρονικά ο Δήμος και σεις αποφεύγατε να κάνετε, προτιμώντας να κρύβετε το πρόβλημα αντί να το αναδεικνύετε και να το επιλύσετε.

Οι δίκες διεξήχθησαν σε συνθήκες μεγάλης έντασης – πράγμα πρωτόγνωρο για μας - και χαρακτηρίσθηκαν από μια υψηλού επιπέδου νομική υποστήριξη των δικαίων μας και γι’ αυτό κερδήθηκαν. Έχουν καταρρεύσει όλα τα επιχειρήματά σας, με τα οποία στηρίζατε τη λειτουργία της παράνομης και καρκινογόνου χωματερής.

Το αδιέξοδό σας είναι ότι ακόμα και σήμερα επικαλείσθε τα ίδια επιχειρήματα τη στιγμή που δεν έχετε βρει λύση και τα οποία έχουν απορρίψει όλα τα Δικαστήρια και ιδιαιτέρως η Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου (τη διάταξη της οποίας, ως ενθυμείστε, ειρωνευθήκατε στο ακροατήριο!!!).
Γι΄ αυτούς τους απλούς λόγους δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να ‘’γυθειοποιήσουν’’ τη Σπάρτη, όπως λέτε αλλά πρωτίστως εσείς με την διαρκή αδράνεια και την «δήθεν νομιμοφάνεια» που επιδεικνύετε. Τα πρόστιμα να είστε σίγουροι ότι αν ενεργοποιηθούν και πάλι πρωτίστως θα φταίτε εσείς. Επίσης μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε ή να βρείτε ότι πίσω από τους αγώνες που κάνουμε τόσα χρόνια κρύβονται πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις.

Το Πρόβλημα είναι η ανικανότητα και η αδράνειά σας να κλείσετε τη χωματερή. Δεν σας φταίμε ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος. Αποκλειστικά υπεύθυνοι είστε εσείς, η δε επίκληση της δήθεν αναρμοδιότητάς σας αποτελεί ευτελή δικαιολογία προς αδαείς και τίποτε άλλο.

Αντί να ανασκουμπωθείτε και να έχετε ήδη έτοιμη τη λύση, δημιουργείτε ατελείωτες δικαστικές διενέξεις και μας παρασύρετε σε δικαστικούς αγώνες, τους οποίους χρηματοδοτούν οι δημότες της Σπάρτης.
Το χειρότερο είναι ότι διαιρείτε τους Σπαρτιάτες σε δύο κατηγορίες πολιτών: στους κατοίκους της Σπάρτης, των οποίων η αισθητική θα απειληθεί από τα σκουπίδια στην πόλη και εμάς, που αν και ζούμε μέσα σε χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, μας αφαιρείτε το δικαίωμα να αντιδρούμε.
Καλύπτετε δε τη διαίρεση αυτή με το μανδύα φαιδρών νομικών επιχειρημάτων περί του δήθεν δημοσίου καλού…

Η Πολιτεία, όμως, και τα Δικαστήρια, είπαν ότι αυτή η Χωματερή δηλητηριάζει και εσάς εκεί στη Σπάρτη και εμάς στο Αφυσσού, στο Μοναστήρι, στην Κελεφίνα, στα Χρύσαφα, στην Κοκκινόρραχη και σε όλη την Κοιλάδα του Ευρώτα.

Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και δεν έχετε κάνει τίποτα.

Ομολογήσατε υπερήφανοι ότι πετάτε τα σκουπίδια στο ΧΑΔΑ Αφυσσού και ότι ασκήσατε έφεση!!!
Μόνο δικαστικές παρατάσεις ζητάτε και μας κατηγορείτε αδίκως ακόμα και για την αδράνειά σας.
Ακόμα και τώρα επιλέξατε να ασκήσετε έφεση, παρά να βρείτε μια νόμιμη προσωρινή ή σταθερή λύση.

Αλήθεια, κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, και κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι σας έδωσε εντολή το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκήσετε έφεση στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ή το αποφασίσατε μόνοι σας;
Βρέθηκαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν, όχι το κλείσιμο και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, αλλά τη δικαστική - νομιμοφανή διασωλήνωσή του, σαν ετοιμοθάνατο ασθενή;
Ή θα μας πείτε ότι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή ‘’χάριν του …συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών’’ να επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό σε τέτοιες εποχές με άσκοπες δίκες;
Συμφέρον του Δήμου είναι ή δεν είναι να κλείσει η χωματερή και να αποκατασταθεί;
Έχετε συναίσθηση του τι ακριβώς αποφασίζετε στο Δήμο ή απλά δημαγωγείτε;

Γνωρίζετε άραγε ότι εκλεγήκατε για να λύσετε αυτό κυρίως το πρόβλημα;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και η ΓΓ κα Μαργαρίτα Καραβασίλη στηλίτευαν τη διαχρονική συμπεριφορά του Δήμου Σπάρτης στην υπόθεση του ΧΑΔΑ Αφυσσού (να ζητά, δηλαδή, δικαστικές παρατάσεις αντί να βρει μια προσωρινή νόμιμη λύση) ως παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους τους Δήμους της Χώρας.

Ποιος Σπαρτιάτης ανέχεται ο Δήμος μας να γίνεται περίγελως της Περιφέρειας ή ακόμα και της χώρας;

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις ισχύουν και εκτελούνται κανονικά.Δεν υπάρχει αποδυνάμωσή τους, όσες θεωρίες κι αν αναζητείτε.
Υπάρχει η συμμόρφωση, την οποία παραβιάζετε ενσυνείδητα.
Το να αντιγράφετε προσωρινές διαταγές που νομικά δεν υπάρχουν αφού παραιτηθήκατε από αυτές, καθώς και δικαστικές αποφάσεις, το σκεπτικό των οποίων έχει ήδη καταρριφθεί από το Δικαστήριο, μπορεί να σας δημιουργεί έπαρση, αλλά αυτή είναι μάταιη: ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Τη δήθεν «κατάσταση ανάγκης», με τα σκουπίδια στους δρόμους, τη δημιουργείτε εσείς, με το να μην επιλύετε το Πρόβλημα και όχι εμείς που αμυνόμαστε σύμφωνα με το Νόμο και το Δίκαιο.
Σας γνωρίζουμε, συνεπώς, ότι θα είμαστε παρόντες σε όσα Δικαστήρια κι αν μας σύρετε, μέχρι να κλείσει η χωματερή και να αποκατασταθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό, διότι το δικαίωμά μας στην υγεία και στην αξιοπρέπεια είναι αναπαλλοτρίωτο και δεν σας ανήκει, ώστε να το διαχειρίζεστε τόσο επιπόλαια.

Με όσο «θράσος» εσείς ζητάτε ψευδεπίγραφες και νομιμοφανείς λύσεις από τα Δικαστήρια, με τόσο πείσμα εμείς θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά μας και τη δημόσια υγεία και τόσο περισσότερο εσείς θα εκτίθεστε στα μάτια των Σπαρτιατών.

Σας κρούουμε τον κώδωνα των κινδύνων και σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών που έχετε αναλάβει.

Λυπούμεθα, διότι αντί να έχετε βρει λύση και να έχετε κλείσει τη χωματερή, ως υπεύθυνοι αιρετοί άρχοντες που θέλετε να φαίνεσθε, η μόνη σας ασχολία είναι το «κυνήγι εμπνευστών και φαντασμάτων», η «δικαιολόγηση των αδικαιολογήτων», η «ξύλινη γλώσσα» και η μετάθεση ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από εσάς…

Λυπούμεθα, τέλος, διότι την καλόπιστη διάθεσή μας να συμβάλουμε στην εξεύρεση λύσης στα σκουπίδια της πόλης αποφεύγοντας να κλείσουμε τη χωματερή, εκλάβατε ως αδυναμία μας και πείθεσθε σήμερα μεταξύ σας ότι μας παγιδεύσατε όπως άλλωστε νομίζατε εδώ και 40 χρόνια !

Λυπούμεθα διότι δεν βλέπετε αυτό το πρόβλημα ως ευκαιρία για να πρωτοτυπήσει ο Δήμος μας και να καταστεί ένα παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

Αλίμονο… Με τιμή,
1.Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αφυσσού ''ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ''
Χρήστος Π. Πλειώτας
2. Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης, ‘’Πάρνων’’
Λάμπρος Παλαιοκώστας