Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ούτε Κράτος, ούτε Νόμοι στην Λακωνία;

Λίγες μερες πριν δημόσια ο γνωστός γιατρός Δημήτρης Αλειφερόπουλος (αδελφός της γνωστής ηθοποιού Μαίρης Αλιφέρη) μίλησε και είπε στους Βουλευτές: "Εκθρέψατε ένα κράτος διεφθαρμένο, το υπηρετήσατε και το υπηρετείτε"...

Σήμερα παρουσιάζουμε κάτι απίστευτο σχετικά με το κόψιμο δέντρων στην Ελαφόνησο. Μία Πολίτης η Αλεξάνδρα Κρούπη (Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Κορυδαλλού κ.α. πολλά) κάνει αίτηση για να μάθει αν η κοπή των δέντρων στο νησί της έγινε νόμιμα και οι δύο Κρατικές Υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό απεμπολούν κάθε δικαίωμα ελέγχου και προστασία της νομιμότητας και του τόπου!!!

Δηλαδή το Δασαρχείο Μολάων και η Πολεοδομία Μολάων δηλώνουν επίσημα που δεν έχουν αρμοδιότητα για την εντός σχεδίου περιοχή της Ελαφονήσου, κοπή δέντρων, όπου προφανώς και τελέστικε η πράξη αυτή.

Σημειώνουμε δε πως εξ όσων γνωρίζουμε στις εντος σχεδίου πόλεως περιοχές δεν μπορείς όχι να κόψεις αλλά ούτε να κλαδέψεις δέντρο (ούτε την ελιά!) και από όσο ρωτήσαμε είναι αρμοδιότητα της πολεοδομίας αυτή μιας και όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι και η Υπηρεσία που αδειοδοτεί την κοπή δέντρων σε τέτοιες περιοχές ια την ανέγερση κτισμάτων.

Πάντως επίσημα, όποιος θέλει μπορεί να κόβει τα δέντρα στην Ελαφόνησο Λακωνίας έχοντας το ακαταδίωκτο...