Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Φεστιβάλ για το Ελληνικό Μέλι με έντονη παρουσία από την Λακωνία

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα.
Η μελισσοκομία αποτελεί έναν κλάδο με σημαντική συμβολή στην αγροτική οικονομία της χώρας μας ενώ η προσφορά της στο οικοσύστημα, βοηθώντας στην επικονίαση των φυτών, είναι ανεκτίμητη.

Το μέλι και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας συγκαταλέγονται στα τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας. Τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η ωφελιμότητά τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας σε συνδυασμό με τον νομαδικό τρόπο άσκησης της ελληνικής μελισσοκομίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού μελιού.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αναγνωρίσει το ελληνικό μέλι ως ένα από τα εθνικά προϊόντα της χώρας μας και επιδιώκουμε να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στα άλλα αγροτικά προϊόντα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εθνική Διεπαγγελματική, επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές της στην προβολή και προστασία του ελληνικού μελιού, δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς αναζητώντας τρόπους να αναδείξει και να προωθήσει το ελληνικό μέλι.

Επιδίωξή μας είναι να διασφαλίσουμε τις συνθήκες της αγοράς, που θα επιβάλουν τη διακίνηση ποιοτικών προϊόντων, σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, όπου το ελληνικό μέλι θα έχει τη θέση που του αξίζει και ο καταναλωτής θα απολαμβάνει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

Ευχόμαστε το Φεστιβάλ να συμβάλει στην προβολή του ελληνικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης και στην καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή για την ιδιαίτερη αξία τους.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 4μ.μ.– 9μ.μ.
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 10π.μ. – 9μ.μ.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 10π.μ. – 8μ.μ.

πρόγραμμα ημερίδων εδώ

φωτογραφία: Λακωνικό Μέλι