Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Οδύσσεια της Joanna Lumley's περνά από την Λακωνία και το Ταίναρο...

Στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα μια Βρετανίδα με ενθουσιασμό δείχνει στον κόσμο τη φωτεινή πλευρά της χώρας μας. Οταν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. μεταδίδουν τα επεισόδια, το κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, τους αποκλεισμούς των λιμανιών και των αεροδρομίων, η ηθοποιός Joanna Lumley μεταμορφώνεται σε πρέσβηρα μας.

Οι εικόνες της Ελλάδας από την άνοιξη και το καλοκαίρι που πέρασαν έχουν μαγέψει εκατομμύρια από τους Βρετανούς τηλεθεατές. Η σειρά ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ «Joanna Lumley’s Greek Odyssey» (Η ελληνική Οδύσσεια της ηθοποιού Τζοάνα Λάμλεϋ) ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες να προβάλλεται από το κανάλι ITV και σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Στο πρώτο επεισόδιο, που προβλήθηκε, η παρουσιάστρια επισκέφθηκε την Ακρόπολη, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και το ορεινό χωριό Αντιά, στη Νότια Εύβοια, οι κάτοικοι του οποίου συντηρούν το αρχαίο έθιμο να σφυρίζουν όταν θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Στα επόμενα επεισόδια θα προβληθεί και η ανοιξιάτικη επίσκεψη της Joanna Lumley στην Λακωνία και στην "Πύλη του Άδη" στο Ταίναρο.

Δείτε σκηνές από το πρώτο επεισόδιο που παρακολούθησαν 3,6 εκατ. τηλεθεατές:

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ η πασίγνωστη ηθοποιός επισκέφτηκε επίσης κι ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου κυριολεκτικά έμεινε άφωνη...

«Δεν δίσταζαν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία σε ρίψη λουλουδιών στην πίστα εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους στον καλλιτέχνη που τραγουδά. Με τα χρήματα που ξοδεύουν σε λουλούδια μπορεί ακόμη και να υπερβούν το μέσο κόστος αγοράς ενός μικρού αυτοκινήτου», ανέφερε στην περιγραφή της!