Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις και συγκεντρώσεις στον Δήμο Ευρώτα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ:
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου να προχωρήσουμε σε κατάληψη του Δημαρχείου, των Δημοτικών Κτιρίων, Αμαξοστασίου και Αποθηκών. Καμία υπηρεσία του Δήμου Ευρώτα δε θα λειτουργήσει.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου να συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σας καλούμε όλους σε συγκέντρωση στη Γέφυρα του Ευρώτα στις 11 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευρώτα, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, όχι γιατί το θέλουμε αλλά γιατί αναγκαζόμαστε.

Δεν το κάνουμε για να διεκδικήσουμε επιδόματα και προνόμια αλλά για να συνεχίσουμε να αγοράζουμε γάλα στα παιδιά μας, για να μη μας αφαιρέσουν, κυβέρνηση και τρόικα και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης που μας απέμειναν.

Η στοχοποίηση και κατασυκοφάντησή μας από την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά φερέφωνα ότι είμαστε ανίκανοι, τεμπέληδες και κρετίνοι, φταίμε για όλα τα δεινά του τόπου, ότι δήθεν είναι προνομιούχος αυτός που παίρνει 1.000 ή 1.200 ευρώ και έχει μια σταθερή απασχόληση είχε μοναδικό στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Τους κατοίκους των πόλεων κατά των αγροτών, τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

· Όμως μαζί με τη μείωση των δικών μας μισθών μειώθηκαν και οι μισθοί στο ιδιωτικό τομέα, αυξήθηκε η ανεργία, βιοτεχνίες και μαγαζιά κλείνουν.

· Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων εξευτελίζονται για τους παραγωγούς, ενώ το κόστος παραγωγής τους αυξάνεται ραγδαία, την ίδια ώρα που οι τιμές στην αγορά για τους καταναλωτές είναι απλησίαστες.

· Οι απολύσεις και η εφεδρεία των εργαζομένων στο στενό δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχουν καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση και θα αυξήσουν τη στρατιά των ανέργων.

· Οι περικοπές των μισθών που θα αγγίξουν ακόμη και το 40% και θα κυμανθούν στα 700 και 800 ευρώ το μήνα θα οδηγήσουν πολλά νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, μετατρέποντας τους μισθούς σε φιλοδωρήματα.

· Ο κεφαλικός φόρος, οι έκτακτες εισφορές στα ακίνητα, που ήρθαν για να μείνουν και μόνο έκτακτες δεν είναι, η μείωση του αφορολόγητου που θα αναγκάσει να πληρώσουν φόρο ακόμα και άνθρωποι που ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας είναι μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών και στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα την ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αλλά η ψυχική και φυσική υγεία των Ελλήνων κινδυνεύει από την φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών.

Διαλύουν την εκπαίδευση και την υγεία Υπονομεύουν το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας το θυσιάζουν στο βωμό των συμφερόντων των ξένων δανειστών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Αντιδρούμε και συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή εργασία.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μαζί.Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μη γυρίζετε την πλάτη ο ένας στον άλλο. Ελάτε όλοι μαζί να γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτούς που θέλουν την φυσική, κοινωνική και ψυχική μας εξόντωση.