Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σπάρτης

Κάθε Παρασκευή στο Στέκι παράλληλα με την λειτουργία του καφενείου θα προβάλετε ελληνικός Cult κινηματογράφος από τις 7 μ.μ. μέχρι το κλείσιμο του. Θα προβληθούν ταινίες όπως: Καμικάζι Αγάπη μου, Φυλακές Ανηλίκων, Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα και άλλες…

Την Παρασκευή 14/10/2011 στο Στέκι θα προβληθεί η ταινία Into the Wild (Ταξίδι στην άγρια Φύση) του Sean Penn.

Into the wild (2007) Ταξίδι στην Αγρια Φύση
Περιπέτεια | 148′ | Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 21 Φεβ 2008
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά - Δανικά

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του bestseller του Jon Krakauer και αφηγείται μία αληθινή ιστορία. Το 1992 μετά την αποφοίτησή του, o άριστος φοιτητής και πολύ καλός αθλητής, Christopher McCandless εγκαταλείπει τα υπάρχοντά του, μοιράζει τα 24.000 δολάρια που είχε στο λογαριασμό του σε φιλανθρωπίες και φεύγει προς την Αλάσκα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τα κεί συναντά ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον βοηθούν να διαμορφώσει την ζωή του και τα θέλω του.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Την Παρασκευή 21/10/2011 στο Στέκι θα προβληθεί η ταινία Edelweiss Piraten (Οι Πειρατές του Έντελβαις) του Nico Von Glasow.

Η σύγκρουση δύο αδερφών, που βρέθηκαν σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα στη Γερμανία του Χίτλερ, και παράλληλα η ιστορία των Πειρατών του Εντελβάις, μιας οργάνωσης που την αποτελούσαν παιδιά της εργατικής τάξης και που λειτούργησε ως αντίβαρο στη χιτλερική νεολαία.

Την Τρίτη 25/10/2011 στο Στέκι θα προβληθεί η ταινία Ξυπόλυτο Τάγμα του Γρηγόρη Θαλασσινού.
Περιπέτεια | 95′ |

Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικα

Η ταινία καταγράφει την ιστορία των παιδιών του Παπαφείου ορφανοτροφείου και την προσπάθειά τους να επιβιώσουν τα σκληρά χρόνια της κατοχής στους δρόμους, όταν οι Γερμανοί κατακτητές επιτάξανε το Ορφανοτροφείο και τα ανάγκασαν να το εγκαταλείψουν. Το αποτέλεσμα ήταν η σύσταση μίας καλόκαρδης συμμορίας που επιδίδονταν στο ευγενές σπορ του να κλέβει μαυραγορίτες και γερμανούς προκειμένου να συντηρηθούν τα μέλη της αλλά και όσοι βρισκόταν γύρω τους και που δεν παράλειπε να συνδράμει την εθνική αντίσταση.


Την Παρασκευή 28/8/2011 στο Στέκι θα προβληθεί η ταινία Idi I Smotri (Έλα να δεις) του Elem Klimof. Γνωστό και ως: Come and See
Πολεμική | 142′ |

Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: (Dolby) Stereo
Γλώσσα: Ρωσικά - Γερμανικά

Κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, ένα αγόρι βιώνει όλη τη φρικαλεότητα καθώς έχει μέλος του κινήματος αντίστασης στη Λευκορωσία. Τα γεγονότα που θα βιώσει θα εκτελεσουν την αθωότητά του και θα επηρρεάσουν δραματικά τη προσωπικότητά του.