Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΡΤΙΝΟ - SPARTINO

Η ιστορία της ποτοποιίας Ηλιοπούλου ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 30` στη Σπάρτη, όπου ο Πάνος, ο Ηλίας και ο Θεόδωρος Ηλιόπουλος χρησιμοποιούν το ‘’χρυσό θησαυρό’’ της λακωνικής γής, το πορτοκάλι, για να παράγουν την πορτοκαλάδα ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.
Η αγνή και προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη έκανε τους Λάκωνες γρήγορα να αγαπήσουν την πορτοκαλάδα ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ενώ δεν άργησε και η αναγνώριση από τους γειτονικούς νομούς. Με το ίδιο μεράκι και αγάπη η γκάμα των προιόντων εμπλουτίζεται και με νέα είδη χυμών, αλλά και με διάφορα αλκοολούχα ποτά όπως ούζο, μπράντυ και ηδύποτα. Ήταν τότε που ο κόσμος στα καφενεία τσούγκριζε τα ποτήρια γεμάτα με ούζο ή μπράντυ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,δροσιζόταν με μια πορτοκαλάδα, ένω στα σπίτια της εποχής προσφέρονταν τα λικέρ σε μικρά ποτηράκια με ευλάβεια από την νοικοκυρά.

Κληρονομώντας τις μυστικές, πατροπαράδοτες συνταγές, με την ίδια αγάπη αλλά και σε συνδυασμό με το σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, η παρασκευή των προιόντων ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ συνεχίζεται αδιάκοπα και κατά τη δεκαετία του 80’ από τον Χρήστο Ηλιόπουλο, γιό του Πάνου Ηλιόπουλου. Το 1982 η επωνυμία SPARTINO χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Σήμερα, οι αυθεντικές, οικογενειακές συνταγές και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους συνεχίζονται από τα αδέρφια Ιωάννη και Πάνο Ηλιόπουλο, γιούς του Χρήστου Ηλιόπουλου και τρίτη γενιά της οικογένειας Ηλιοπούλου.

Οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα περνούν αναλλοίωτα ανάμεσα σε δύο αιώνες για να ενώσουν την ιστορία και την παράδοση με το σήμερα.

Ιωάννης Ηλιόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.
11ο ΧΛΜ ΕΟ Σπάρτης - Γυθείου, Τραπεζοντή
ΤΚ 23054 Λακωνία
Τηλ/Fax (27310) 35609
Email: info@spartino.gr